Hopp til innhold

Her må de vente på dusj og hvile

Vogntogsjåfører må foreløpig se langt etter en hvileplass ved fergekaia i Lødingen. Den planlagte hvileplassen er to år forsinket, og står ikke ferdig før tidligst i 2013.

Fergekø Lødingen

LØDINGEN FERGELEIE: Tungtransportsjåførene må vente et par år før det blir hvileplass i Lødingen. Skuffende, sier ordføreren. Nå skal hennes folk lage ny reguleringsplan for området der sjåførene skal hvile.

Foto: Maria Martinsen

Hvileplass for tungtransportsjåfører ved fergekaia i Lødingen er to år forsinket, og står ikke ferdig før tidligst i 2013.

Må lages reguleringsplan

I Lødingen kommune reagerer de med skuffelse på utsettelsen.

Ordfører i Lødingen, Vibeke Tveit (Ap)

Ordfører i Lødingen Vibeke Tveit.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

– Vi var jo skuffet. Det var vår første reaksjon, sier ordfører i Lødingen, Vibeke Tveit.

Statens Vegvesen ville bygge serviceanlegg og hvileplass for transportnæringa ved Lødingen fergekai. Men nå er anlegget forsinket i to år fordi kommunen må lage reguleringsplan for området der det skal bygges.

Etterlengtet hvileplass

Det har vært arbeidet i flere år for å bygge ut en oppstillingsplass for tungtransporten og samtidig et område hvor sjåfører kunne ta sin pålagte hviletid. Og benytte seg av et servicebygg hvor det er både dusj og hvilerom.

Ordføreren sier det er flere grunner til at sjåførene nå må vente på disse fasilitetene.

– Det var for trangt i det området som først var pekt ut. Det ble også noen endringer i forhold til grunneierne og vegvesenet var heller ikke klar. Vi har nå sett på andre områder, og da må vi gjøre et reguleringsarbeid for hele området, og det tar tid, forklarer Tveit.

Statens Vegvesen

STATENS VEGVESEN BYGGER: Det er Statens vegvesen som skal bygge oppstillingsplass og servicebygg til vogntogsjåførene i Lødingen.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Kommer sent, men godt

Men etter hvert kommer hvileplassen, og den skal fortsatt være i nær tilknytning til fergekaia i Lødingen. Men trailersjåførene må belage seg på ei ventetid på et par år før Statens vegvesen har anlegget klart.

– De starter arbeidet i starten på 2012. Og skal være ferdig en gang i løpet av 2013, etter informasjonen jeg sitter inne med, sier ordfører i Lødingen, Vibeke Tveit.