Skjell med sellerisalsa

Skjellene legges på fat og toppes med en skje sellerisalsa. Og så kan gjestene plukke fra fatet.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Skjell med sellerisalsa

Skjell toppa med frisk salsa er en enkel forrett eller «mingle-mat».

Slik gjør du

Hakk sellerien fint. Del tomatene, skrap ut innholdet og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finhakk løken. Hakk de friske urtene.

Legg grønnsakene i en bolle, ha over eddik og olivenolje, salt og pepper, og blant alt.

Legg kokte, tinte skjell på et fat. Ha ei skje sellerisalsa i hvert skjell. Sett fatet i kjøleskap fram til gjestene kommer.

Tips

Grønnskjell, som er omtrent like store som blåskjell, finnes i frysedisken i butikker som spesialiserer seg på asiatisk mat.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT