Hopp til innhold

Slik har du aldri sett Radioresepsjonen

Brødrene Sagen og Bjarte Paul debuterer på TV, med Tone Damli Aaberge-parodier og voldtekt av talkshow-verter. Her får du en sniktitt på premieren.

Video Tore Damli i RR

Et drømmende blikk i en ungpikes ansikt - eller Tore Sagen i en veldig ukomfortabel sketsj. Møt Tore Damli Aaberge. SE KLIPPET VED Å KLIKKE PÅ BILDET.

RR på TV

Her står Tore og Steinar utenfor publikumsinngangen. Det er gjennom denne døren at snart hundre publikummere skal gå gjennom.

Foto: Vidar Josdal / NRK
Tore Sagen

Tore Sagen øver på spørsmål til gjesten.

Foto: Vidar Josdal / NRK

Vi sier velkommen til Tore Damlie Aaberge, trolig den skumleste rollefiguren på norsk TV noensinne. Tore Sagen virrer rundt i en beige, tettsittende kjole og leker i løvet.

Bjarte Paul Tjøstheim får vise seg fra som singer/songwriter og Steinar Sagen får vise sin aller mørkeste side til Senkveld-Harald - foruten å styre skuta som programleder.

Alt er ved det gamle i Radioresepsjonen – på TV.

Likevel var det tre ekstremt pressede herrer NRK.no møtte en snau time før første opptak. Til tross for at alle lekkede klipp og promovideoer viser tre avslappede komikere i sitt ess, er det lite som biter på scenenervene denne gangen. Egentlig skulle det være tid til en liten prat før sendingen, men ingen av dem er i stand til å holde to klare tanker sammen.

Her ser du RR-dagboka hos P3

Nerver i høyspenn

De sitter på bakrommet. Utenfor venter nesten hundre RR-grådige publikummere, som har måttet vente i mange måneder på nytt stoff fra Radioresepsjonen. De er selv ganske heldige, for billettene til studiopublikum til alle opptakene av serien ble revet bort på kort tid.

Har du prøvd TK Tjalves tissespill på P3?

LES OGSÅ: – Radioresepsjonen vinner bok-krigen
LES OGSÅ: Storeslem til Radioresepsjonen
LES OGSÅ: RR gjør comeback på radio

Les mer på Radioresepsjonens hjemmesider

Generalprøven er gjennomført. Inne tygger Bjarte Paul Tjøstheim nervøst på en brødskive med leverpostei, mens Tore Sagen serietygger potetgull fra en slunken skål på bordet. Frukten står urørt. En litt uheldig fotosession setter nervene i høyspenn. Ute summer det med folk som finner plassene sine.

Men så går showet som planlagt. Guttene puster lettet ut, publikum har vurdert showet til karakter 5,41 av seks. Og endelig går det å puste ut. Nå gjenstår det bare å signere bøker og DVDer i NRK-butikken før de får slippe.

Dagen etter er det nytt intervju med NRK.no. Presset som preget de tre dagen i forveien er helt borte.

– Hva er det som er annerledes med Radioresepsjonen på TV?

Vil du ha Radioresepsjonen på øret? Last ned alle NRKs podkaster her.

– Tore pleier å si at det er en pent lyssatt utgave av radioprogrammet i et annet studio. Vi prøver at det skal være så likt som mulig, med den samme stemningen og det samme, fjollete universet. Og så har vi en gjest, sier Bjarte Tjøstheim.

– Det har dere hatt før?

– Ja, det stemmer jo. Da er det er ikke noe som er annerledes, sier han.

– Det sitter 90 stykker i studio og stirrer på dere, og dere har kameralinser og TV-seere. Det er ingen forskjell?

– Vi vet at de er der fordi de vil, da vet vi at de er på vårt lag, sier Steinar.

LES OGSÅ: RR gjør comeback på radio
LES OGSÅ: Lover lettbeint TV-underholdning med hjemmesydde klær
LES OGSÅ: - Å si "døvt" er diskriminerende!

– Det er ikke en tropp fra Husebyleiren, de har kjøpt billetter på ordentlig. De er heller med på å gi mer energi. Jeg synes det er kjempebra at de er der, sier Tore og Bjarte sammen.

Og dagen etter innspillingen hadde alle sett programmet. Midt på treet, var dommen.

– Dette vil vi se mer av. Terningkast fire, sier Steinar.

– Lovende, ville jeg skrevet i anmeldelsen. Etter fjerdeprogrammet sitter det, sånn må det bare være, sier Tore.

Gufne «Tore Damli Aaberge»

Tore Sagen som Tore Damli Aaberge

Skilt ved fødselen? «Tore Damli Aaberge» er en av RRs figurer som blir med fra radio til TV.

Foto: NRK/Scanpix

Mye er ved det gamle. Spørsmålet er om rollefigurene Radioresepsjonen er kjent for takler overgangen til TV.

Klippet NRK.no har fått tilgang til, som du kan se ovenfor, viser en av de gufneste rellefigurene som noensinne er vist på TV.

«Tore Damli Aaberge» har vært med på radio, men er en sjeldent forstyrrende TV-figur.

Tore Sagens alter ego kler seg om etter jobb og går ut i høstsola i beige cocktailkjole og minkjakke. Uten truser.

– Det er aktuell satire. Det spiller på at trusa hennes ble manipulert bort i magasinbilder, og så spiller det på at hun spiller på sex.

Rollefiguren ruller rundt på bakken og hiver løvet romantisk rundt seg, før det blir spesielt guffent. Uten å røpe for mye ender det i både snørr, tårer og sikkel.

(saken fortsetter under videovinduet)

Kjendisene får gjennomgå

Ingen av dem har spurt hva Tone Damli Aaberge synes om parodien. På den annen side er hun ikke den eneste kjendisen som får gjennomgå.

Senkvelds Harald J. Rønneberg dukker opp i en birolle. Han blir dopet ned, strippet og seksuelt misbrukt.

– Hvordan fikk dere ham til å være med på det?

– Vi har vært på Senkveld før og kjenner ham , så det er bare å spørre. Jeg solgte det inn som at det handler om en fyr «som er veldig fan av deg», sier Steinar.

RR

Radioresepsjonen-redaksjonen knipset egne bilder fra sendingen. Men glemte fargene.

Foto: Vidar Josdal

I sketsjen blir Rønneberg kledd i lateks, heldekkende nettingdrakt og avbildet i vovede positurer. Og deretter melket for sæd.

– Etter å ha solgt inn sketsjen dryppet vi etterhvert at denne fanen kanskje var litt mer sykelig enn det. Men Harald var sporty. «Rønnis» er mørkere på innsiden enn man kanskje skulle tro. Han har en bekmørk side man får se i vårt program, sier Tore.

– Har nykkene allerede

200 000 lastet ned hver podkastede sending av Radioresepsjonen på det meste, og de tre er så nær man kommer superkjendiser på radio. Nå får de derimot eget TV-program, og da blir sjansene store for å bli kjent igjen på gata.

– Dere er ikke redde for å legge til dere nykker og bli uspiselige?

– Nei, de nykkene har vi fått allerede. Uspiselige har vi også vært lenge. Det har gått veldig gradvis, sier Tore.

«Er det ikke morsomt, gjør vi noe annet»

På vanlige premierer er det gjerne feiring med kake og/eller champagne i etterkant. På gårsdagens innspilling var det lite som minnet om en tradisjonell premiere. De nye NRK3-stjernen hadde ikke allverdens til kravliste.

– Pastiller, Red Bull og Cola. Og porsjonspakninger med leverpostei, som Bjarte kjøpte inn for egne penger. Toffin og Ifa har vi også fått, og Seasalt Licorice-pastiller sier Steinar.

Sagen-brødrene og Bjarte Paul har med andre ord ikke så store nykker, og er såpass erfarne at de heller ikke føler seg så veldig presset, til tross for at gårsdagen ble litt mer nervøs enn de hadde ventet.

– Det selvpålagte presset er ikke så veldig stort, iallfall ikke så stort at vi er hemmet av det. Det er bare slik at nå prøver vi TV, og så vil vi at det skal være like morsomt å holde på med som radioprogrammet. Og hvis det ikke blir det, må vi finne på noe annet, sier Bjarte.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters