Storhamar videre i mesterligaen

Storhamar vant 3-2 over gjestene fra Salzburg foran et jublende hjemmepublikum i kveldens mesterligaoppgjør.

Storhamertrener Aleksander Smirnov takker laget i garderoben etter seieren.

TOK SEIEREN: Storhamar vant mot Salzburg på hjemmebane. Storhamar-trener Aleksander Smirnov takker laget i garderoben etter seieren.

Etter kun få minutter gikk Storhamar i ledelsen mot Salzburg Red Bull under Champions League-oppgjøret på Hamar i kveld.

Jimmy Andersson scoret 1-0 målet foran et jublende hjemmepublikum, og det ble med den ene scoringen i første periode.

Begge lag spilte godt, og førsteperioden ble intens. Salzburg Red Bull spilte kvassest de første minuttene, men Storhamar tok over styringa etterhvert. Hjemmelaget hadde en rekke målsjanser i første periode.

Publikum jubler under Storhamar-scoring

JUBLENDE PUBLIKUM: Det ble en spennende kamp da Storhamar møtte Salzburg Red Bull på hjemmebane i kveld.

Gjestene utlignet

Storhamar ble presset kraftig bakover i hele andre periode, men klarte å holde tett. Etter endt andreperiode var fortsatt hjemmelaget i ledelsen.

Fem minutter ut i tredje periode scoret Brian Fahey for Salzburg. Hedmarkingene lot seg ikke skremme av den grunn, og ved snart halvspilt sisteperiode satte Jacob Berglund pucken i mål.

I det det gjensto drøye tre minutter av tredje periode utlignet østerrikerne til 2-2. Men hjemmelaget hadde ingen planer om å la seieren unnslippe. Jimmy Andersson scoret sitt andre mål for dagen, og sørget for seier til hjemmelaget.

– Dette er helt fantastisk. Det er noe av det morsomste jeg har vært med på, sier Eirik Skadsdammen, som har spilt for Storhamar i en årrekke.

Videre til 8.delsfinalen

Etter kveldens seier går Storhamar videre til åttendelsfinalen i mesterligasluttspillet. De møter da finske TPS Turku i neste runde. Første kamp spilles den 3.november, mens returoppgjøret finner sted den 10. novemeber. Det ser trener Aleksander Smirnov frem til.

– Nå venter TPS Turku og dem har jeg spilt for sjøl. Jeg gleder meg til vi skal møte dem, sier Smirnov.

4281 hockeyfans var tilstede under kveldens kamp.

Kampen på Hamar i kveld var returoppgjør etter matchen 22.september hvor hedmarkingene vant 3-1 over østerrikerne.

Stavanger Oilers spilte uavgjort 3-3 mot Eisbären Berlin på DnB Arena, og er dermed ikke videre i sluttspillet.