Sandefjord satte spikeren i opprykkskista

HamKam-Sandefjord:1-4(0-1): Med seier over Sandefjord i dag kunne HamKam fått en billett til eliteserien. Sånn gikk det ikke. Skuddene gikk utenfor, pasningene traff spillere med feil farge og målene rant inn.

Tore Andreas Gundersen, Oddbjørn Lie, Ebrima Sohna

Tore Andreas Gundersen og Ebrima Sohna i duell.

Det var et Ham-Kam-lag som var preget av stundens alvor de 2296 fremmøtte fikk se da de grønne og hvite entret kunstgressmatten på Briskeby søndag.

I første omgang var det lite som stemte. De blå fra hvalfangerbyen tok ledelsen på et hjørnespark allerede etter i det 14. minutt, og det skulle gå helt til overtid i første omgang før hjemmelaget fikk en sjanse. Den var imidlertid stor.

Lehne Olsen spiller en nydelig vegg med Kristoffer Hagen, og lurer offsidefellen til bortelaget. Den unge angriperen blir litt for nervøs og lett å lese når han kommer mot en Iven Austbø i Sandefjord-målet, og brenner sjansen.

– Vi gjør rett og slett en dårlig første omgang, kunne Vegard Skogheim konstatere.

Bedre i andre

HamKams hovedtrener mente at laget hans var bedre i andre omgang, og det hadde han også helt rett i. I starten av omgangen kunne man kjenne igjen topplaget HamKam.

Raske kombinasjoner langs bakken satt det solide Sandefjord-forsvaret tidvis ut av spill. Men utligningen kom ikke før det var spilt nesten en halvtime av andre omgang. Edmir Asani fikk æren av å sette ballen i mål for de grønne og hvite fra mjøsbyen.

Etter dette prøvde HamKam veldig mye, kanskje litt for mye. De etterlot seg store rom, og det visste gjestene å benytte seg av.

Rett etter scoringen skyter gjestenes Sverre Torp i stolpen, og på den påfølgende corneren går ballen i mål. Ytterligere to mål blir satt inn bak Ivar Rønningen, og Vegard Skogheims forklaring på resultatet er følgende:

– Når det andre målet går inn har vi ingen ting å tape, og kjører på fremover. Vi etterlater oss litt for store rom, og blir straffet for det. Jeg synes vi gjør en god andre omgang. Det er kun resultatet jeg er misfornøyd med.

Fortsetter trolig i samme divisjon til neste år

Det gjenstår en serierunde av 2011-utgaven av 1. divisjon, og med dagens tap, ser det mørkt ut for de grønne og hvite med tanke på et eventuelt opprykk.

Hønefoss, som ligger på nærmeste opprykksplass, har tre poeng mer enn HamKam og vesentlig bedre målforskjell.

– Det blir nok Adeccoligaspill neste år. Frem mot 2012 skal vi rydde opp i egne rekker og finne ut hva vi trenger å ha med oss videre. Den neste sesongen vil vise om 2011-sesongen til HamKam var en tilfeldighet, eller om vi klarer å kjempe i toppen også neste år, sier en tydelig skuffa Skogheim.

Sandefjord jubler

Sandefjord kunne juble for seier, men nesteår møtes de to lagen igjen i 1. divisjon.