Hopp til innhold
Kronikk

Hva er ekstremt?

Jeg bruker min ytringsfrihet til å si kontroversielle ting og skal derfor ha en høy terskel for hva jeg tåler å få tilbake. Men det finnes grenser.

Fjordman screenshot

Jeg har vært konsekvent antiterrorist i mange år. Det samme kan dessverre ikke sies om Snorre Valens parti SV, skriver Peder Jensen, alias «Fjordman» i denne kronikken. Over, en skjermdump fra bloggen «Gates of Vienna», der Fjordman har skrevet jevnlig.

I likhet med forleggerveteran William Nygaard støtter spaltist Shabana Rehman Gaarder Fritt Ords beslutning om å gi stipend til min kommende bok om Breiviksaken, Witness to Madness. Det samme gjør aktivist Sara Azmeh Rasmussen, selv om hun antyder at jeg er et «troll». Det er fint.

Slett ikke alle er enige med dem, derimot. Forfatter Anne Holt er rasende. Andreas Halse, leder av SVs ungdomsparti SU, hevder at jeg skriver virkelighetsfjernt «oppgulp», mens skribent og journalist Vidar Kvalshaug omtaler mine tekster som «møkk», uten å spesifisere nærmere.

Det er tåpelig å bli kalt fascist, men jeg skal motvillig akseptere dette.

Peder Jensen, alias Fjordman

SVs Snorre Valen sier til NRK at «fascisten» Peder Jensen skal «skrive bok om terroren han selv inspirerte». Han skriver videre at «Fritt Ords støtte til Fjordman er en hån mot alle de drepte og skadde. Det er en hån mot alle pårørende, alle som mistet noen den 22. juli 2011».

Konsekvent antiterrorist

Jeg bruker min ytringsfrihet til å si kontroversielle ting og skal derfor ha en høy terskel for hva jeg tåler å få tilbake. Det er tåpelig å bli kalt fascist, men jeg skal motvillig akseptere dette. Jeg aksepterer dessuten å bli sammenlignet med Darth Vader eller Sauron, men helst ikke med Gollum, for han har så stygge tenner. Likevel finnes det grenser.

Det er liten tvil om at Valen, som uttalte seg som stortingsrepresentant for regjeringspartiet SV, mener at jeg er direkte personlig medansvarlig for terror og massemord, noe som ikke bare er uanstendig men opererer minst i grenselandet for det juridisk injurierende. Jeg har vært konsekvent antiterrorist i mange år. Det samme kan dessverre ikke sies om Valens parti SV, med deres sympatier for palestinske jihadistiske terrorister.

Skribent Hans Rustad mener at massemediene har gjort meg om til en slags avskyelig snømann, og at den retorikken blant annet Valen som representant for landets sittende regjeringskoalisjon bruker i landets største medieorganisasjon under en nasjonal valgkamp i praksis lyser meg fredløs. Påstanden er kanskje litt overdrevet og får stå for Rustads egen regning, men det er betenkelig oppførsel fra et parlamentsmedlem som representerer makten å angripe en enkelt borger uten kriminelt rulleblad. Det røper et usunt samfunnsklima.

Det er betenkelig oppførsel fra et parlamentsmedlem som representerer makten å angripe en enkelt borger uten kriminelt rulleblad. Det røper et usunt samfunnsklima.

Peder Jensen, alias Fjordman

FØLG DEBATTEN: NRK Ytring på Facebook.

Grenser på vid gap?

Valen ignorerer at Breivik selv uttalte under rettssaken at han ønsket å starte en «heksejakt» på ikke-voldelige aktivister på høyresiden. At Valen og andre fra de mediepolitiske elitene er med på å oppfylle massemorderens klart uttrykte ønske gjennom sin hets av innvandringskritikere ser ikke ut til å plage dem.

Valen hevder at mine tekster er «frigjort fra enhver empiri». Det er pussig, ettersom opptøyer jeg har advart mot i årevis fant sted i innvandrerghettoer i Sverige bare få uker tidligere. SV hevder å være opptatt av kvinners og barns trygghet. Burde de ikke da bekymre seg mer over at mange kvinner nå føler seg utrygge på gatene i flere norske byer, og at norske barn blir jevnlig trakassert av innvandrergjenger i sitt eget land? Det snakkes mye om «høyreekstremister», men er det ikke temmelig ekstremt å åpne grensene nesten på vid gap og dermed fortrenge den innfødte befolkningen på et helt kontinent, Europa?

Snorre Valen omtaler personer som meg nærmest som Satan selv. Han kaller ikke-voldelige antiislamister for «ideologiske voldsromantikere», men var samtidig på Twitter helt for at hans egen regjering skulle ha dialogsamtaler med Taliban, en av verdens mest voldelige og brutale islamske bevegelser, som regelmessig begår politiske mord og terror, samt dreper norske soldater.

Det snakkes mye om 'høyreekstremister', men er det ikke temmelig ekstremt å åpne grensene nesten på vid gap og dermed fortrenge den innfødte befolkningen på et helt kontinent, Europa?

Peder Jensen, alias Fjordman

FØLG DEBATTEN: @NRKYtring på Twitter.

Dobbeltstandarder

Dobbeltstandardene kan bli pinlig åpenbare. Den gamle venstreradikaleren Vidar Enebakk, nå konservator ved Teknisk Museum i Oslo, hjalp til med å sette opp vandreutstillingen Sultans of Science om såkalt islamsk vitenskap. Den er støttet av De forente arabiske emirater, et land uten betydelige vitenskapsmenn men med mye olje som brukes til å hyre billig utenlandsk arbeidskraft med få rettigheter som jevnlig deporteres, en stat der kvinner risikerer å bli fengslet for sin egen voldtekt.

Burde ikke Teknisk Museums relasjon til søkkrike arabiske deporteringsregimer også problematiseres, når det krangles om ett enkelt bokstipend fra en privat norsk stiftelse? De som skapte utstillingen samarbeider med institusjoner i Saudi-Arabia, et ekstremt intolerant, shariastyrt land, der man risikerer å bli offentlig halshugd for å kritisere islam, der slaveri fremdeles praktiseres under overflaten og der praktisering av alle andre religioner enn islam er strengt forbudt.

Enebakk hevder at slike utstillinger med islamsk propaganda kan motvirke såkalt islamofobi, og at det er dokumentert at massemorderen Anders Behring Breivik ble påvirket av islamfiendtlige tenketanker i USA. Dette kan knapt kalles nøytral vitenskapsformidling og er problematisk for en institusjon som mottar offentlige midler.