Mobiltelefon overkjørt, druknet og skutt

Se årets tøffeste mobiltelefontest her!

Produkttester kan fort ende opp som kjedelig oppramsing av spesifikasjoner. Den fella kan ikke amobil beskyldes å ha gått i da de testa Samsungs nye E2370 Xcover.

Gore-Tex-kledt turkamerat

Samsung har reklamert med at mobilen "tåler det meste" og at den er en "turkamerat for friluftsmennesket". Amobil tok produsenten på ordet og vel så det, og skreddersydde en test for den Gore-Tex-kledte telefonen.

Se testen øverst i saken.

Samsung-telefonens første ildprøve er å bli kasta ned fra et stup. Allerede der hadde nok de fleste smarttelefonene takka grundig for seg, men E2370 ringte ufortrødent videre.

E2370 vs iPhone

Neste punkt på test-lista var fisking - med mobilen som agn. Og selv om den naturlig nok funka dårlig som akkurat dét tok den heller ikke merkbar skade.

Da heller ikke sleping etter bil eller å bli overkjørt av en traktor tok knekken på den hardføre telefonen, tok tester Audun M. Solheim fram rifla. Først da slutta den å ringe.

iPhone og Android nok ligger litt foran E2370 på de fleste bruksområder. Denne testen har likevel vist hvilken mobil du må kjøpe hvis du regner med å kjøre over den med traktor eller pælme den ut fra et stup.