NRK Meny
Normal

Her er årets flotteste naturbilde

Mer enn 200 fotografer har levert over 3000 bilder i kampen om å bli kåret til Årets Naturfotograf. Her ser du de aller beste bildene.

Fotografiene viser fantastiske scener fra naturen som dyktige fotografer har foreviget.

Selv om det kan være vanskelig å finne sin favoritt i det imponerende utvalget, var det tyske Klaus Tamm som fikk flest stemmer av juryen i årets konkurranse.

Reddet padder, vant konkurranse

Tamm brukte lang tid på bildet som viser en padde som krysser veibanen. Til slutt fikk han alle detaljer til å klaffe.

– Dyret bevegde seg veldig sakte på grunn av kulden, så jeg fikk tatt bildet med frontlyktene på bilen som lyste opp motivet. Det våte underlaget reflekterte lyset og det ble en fin komposisjon, forklarer han til nyhetsbyrået Caters.

Det var en redningsaksjon av det litt uvanlige slaget som var forløperen til at Tamm tok det prisvinnende fotografiet.

– En kveld tidlig i april så jeg padder bli kjørt over av biler mens de prøvde å krysse veien. Jeg prøvde å redde dem, og slik fikk jeg ideen til bildet, forklarer han.

Stilles ut i Tyskland

Fotografene konkurrerte i syv kategorier og det ble plukket ut ti bilder fra hver kategori. Fugler, pattedyr, øvrige dyr, planter og sopp, landskap, naturens studio og årets spesialkategori «maritime innbyggere i Tyskland» var grupperingene i årets kåring.

Det er den tyske fotoforeningen som organiserer kåringen som omfatter fotografer over hele Europa. Bildene skal stilles ut på flere utstillinger i Tyskland og et utvalg vil bli vist på GDT International Nature Photography Festival som varer fra 26. til 28. oktober.