Kvaliteten på bergensrestaurantene skal være så dårlig at rikspressen ikke sender sine anmeldere dit.
- Til å være Norges nest største by er det påfallende at det ikke finnes flere gode restauranter, skriver Dagbladets anonyme
matanmeldere Robinson og Fredag i en e-post til Bergens Tidende.
Rakket ned på Lucullus
VG, Dagbladet og Dagens Næringsliv har alle ukentlige matspalter, men det er flere år siden avisene sist besøkte Bergen.
Dagens Næringsliv besøkte byen sist i 2006 og ga
følgende dom av restauranten Lucullus:
«De får flyselskapenes rundstykker til å fortone seg som gastronomiske mesterverk.»
Dagbladet var på plass i 2005 og ga restauranten Era en femmer, men har siden ikke vært innom.
- Fisketorget? Bare hermetikk!
Ingen av avisene unntatt VG godkjenner Bergen som matby.
- Bergen er en av de få byene i landet som har tradisjonsrestauranter med kvalitet, sier avisens anonyme matkritiker.
Byens tradisjonsrike fisketorg får også gjennomgå. Mesterkokk Eivind Hellstrøm, som driver Bagatelle i Oslo, slår hardt ned på vestlandshovedstaden.
- Fisketorget? De selger jo bare hermetikk der! Alle stolte matbyer i Europa har gode torg. Fra torgene spres kunnskap om og interesse for mat. Slik kan restaurantene som allerede finnes bli bedre og nye interessante spisesteder dukke opp, sier han.
- Fornøyd med catering
Oldermann Pål Jetmundsen i Bergen Kokkenes Mesterlaug innrømmer at Oslo og Stavanger er kulinarisk sterkere, og mener bergenserne i større grad støtter seg til kjederestauranter som TGI Friday's og Egon..
- I disse byene finnes store bedrifter som bruker mye penger på å spise ute. Her i Bergen virker det som om bedriftene er fornøyde med catering, sier han.
Si din mening!
Er Bergen virkelig så ille på restaurantfronten? Hvor går du for å spise godt, og hvorfor? Si din mening i kommentarfeltet under.