Hopp til innhold

Sirkler inn gjerningsmennene etter knivdrama

LONE (NRK): En 42 år gammel mann ligger til behandling på Haukeland sykehus etter at han ble knivstukket utenfor en bolig på Lone i Arna lørdag ettermiddag.

Created by InfoDispatcher

FUNNET AV BEBOERE: 42-åringen skal ha blitt funnet da han oppsøkte en annen leilighet i bygget for å få hjelp.

– Vi har tre mistenkte i saken. To av dem vet vi navnet på, men vi har ennå ikke fått pågrepet dem, sier operasjonsleder Hans Erik Thue ved Hordaland politidistrikt til NRK lørdag kveld.

Store styrker fra politiet, samt ambulanser og luftambulanse, rykket ved 14.30-tiden ut til en boligblokk på Lone i Arna bydel etter melding om et knivdrama.

Ble funnet utenfor leilighet

– Politiet fikk melding om at en person var knivstukket i en bolig i Hardangereveien og rykket ut til stedet sammen med ambulansemannskaper og luftambulansen, sa innsatsleder Kjetil Øyri ved Hordaland politidistrikt til NRK på stedet kort tid etter hendelsen.

– Da vi kom frem til leiligheten fant vi en person med knivskader. Han er brakt videre til sykehus og skal bare være lettere skadet.

Den skadde skal ha blitt funnet utenfor en leilighet i boligblokken av andre beboere. Mannen skal ifølge politiet være knivstukket i bakhodet og i låret. Skadene karakteriseres som «ikke livstruende». 42-åringen ble fraktet bort i vanlig ambulanse. Luftambulansen på stedet returnerte uten pasienter.

Ingen pågrepet

Politiet arbeider nå for å få oversikt over hva som har skjedd. Foreløpig er ingen pågrepet for knivstikkingen. Men politiet jakter nå på en eller flere personer som skal ha stukket av ifra huset

– Tre personer er innbrakt av politiet og har status som vitner. I tillegg jobber vi ut fra teorien om at en person har stukket av fra stedet, sier operasjonsleder i politiet, Hans Erik Thue, til NRK.

Ifølge BA.no jakter politiet nå på tre personer, som alle skal ha stukket fra stedet etter knivepisoden. Det har ikke lyktes NRK å få disse opplysningene bekreftet.

Politiet vet foreløpig ingenting om motivet som ligger bak knivstikkingen.

– Det er fortsatt uvisst hva som har skjedd på stedet, sier Thue.

Flere voldsepisoder

Huset der knivstikkingen fant sted ligger i Hardangerveien. Det består av kommunale boliger og det har også tidligere vært alvorlige voldsepisoder her. Senest i februar ble en mann alvorlig skadet etter å ha blitt stukket med kniv.

Luftambulansen Lone

LANDET LIKE VED: Også luftambulansen ble sendt til stedet

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK