Hopp til innhold

Fjernet bevis fra dødsulykke

Dødsulykken førte til en storm av nysgjerrige tilskuere, som blant annet fjernet bevismaterial fra åstedet. Politiet er rystet.

Dødsulykke Osterøy

FORSTYRRET POLITIET: På dette bildet ser man hvordan folk strømmet til ulykkesstedet på Valestrand lørdag kveld. Politiet er rystet over oppførselen til tilskuerne. - Arbeidet vårt ble vanskeliggjort, forklarer Magnus Stub Nilsen.

Foto: Remi Presttun

Dødsulykke Osterøy

SPERREBÅND: Politiet satte opp sperrebånd rundt åstedet, men hadde likevel problemer med å holde folk borte.

Foto: Remi Presttun

- Dette kan vi ikke akseptere, sier Magnus Stub Nilsen, sjef ved Arna og Åsane politistasjon.

Hendelsen oppstod på Valestrand på Osterøy etter at en 25-år gammel mann omkom i en MC-ulykke.

Ulykken skjedde klokken 23.55 lørdag kveld. En halvtime senere ble mannen meldt død.

Like i etterkant fikk politiet en uvanlig tøff jobb med etterforskningsarbeidet. Lokalbefolkningen strømmet til ulykkesstedet og «tråkket» tråkket rundt på åstedet.

Etterforsker publikum

- Da vi kom frem og prøvde å få oversikt over skadestedet, sto det skuelystne tilskuere direkte oppe i åstedet. Noen berusede, både ungdommer og voksne personer. Vi måtte anmode dem om å fjerne seg, men måtte etterhvert bruke både stemme og gå hardere til verks, forklarer Stub Nilsen til NRKHordaland.no.

Dødsulykke på Osterøy

FJERNET SYKKELEN: Før politiet var kommet frem hadde publikum fjernet hovedbeviset, MCen den omkomne kjørte.

Foto: Remi Presttun

Det mest oppsiktsvekkende var uansett at publikum begynte å flytte på bevismateriale.

- Motorsykkelen var fjernet da vi kom til stedet. Den ble funnet i en skråning et stykke fra åstedet, forklarer Stub Nilsen, som understreker at akkurat den saken etterforskes som en straffesak.

Inne til avhør

- Det er en straffbar handling å fjerne bevis fra et åsted der vi skal prøve å gjenskape en situasjon, sier politisjefen.

- Har dere noen mistenkte i den saken?

- Ja. Etterforskningen pågår for fullt, og vi har hatt personer inne til avhør som har kjennskap til dette, og som kan ha utført gjerningen, opplyser han.

Ser alvorlig på saken

Det var en hundepatrulje som senere fant ulykkessykkelen igjen i en grøft. Stub Nilsen mener publikum viste liten forståelse for arbeidet på åstedet. Politiet var på stedet med flere patruljer fra Arna og Åsane politistasjon, i tillegg til hjelp fra Bergen sentrum politistasjon. Og selv etter at sperrebånd ble satt opp hadde politiet problemer med å holde folk borte.

- Dette er en sak vi ser ganske alvorlig på. Vi kan ikke ha det slik at vi må ha ekstra ressurser på et ulykkessted bare for å ta seg av folk som vil se hva som skjer, sier Stub Nilsen til Bygdanytt.