Hopp til innhold

Politiet henlegger overfallssak

Synne Vines (15) ble i august overfalt av en mann i Kanadaskogen. Politiet avslutter nå søket.

Kanadaskogen

KANADASKOGEN: Den 15 år gamle jenta var på joggetur i Kanadaskogen da ho ble overrasket av en mann på turstien som tok tak i henne og slo henne i ansiktet.

Foto: Jarl Omestad / NRK

Det var i august i år at 15 år gamle Synne Vines ble overfalt da hun var på joggetur rundt Tennebekktjernet mellom Fyllingsdalen og Nipedalen.

Nå sier politiet at de kommer til å henlegge saken, det skriver BT.no

– Slo og klorte meg i ansiktet

kanadaskogen

BER OM TIPS: Politiet ber folk som sitter på tips i saken om å melde seg.

Foto: Jarl Omestad / NRK

– Jeg var på løpetur da en mann kom ut av buskene å slo og klorte meg i ansiktet. Han holdt meg godt fast, men klarte heldigvis å fri meg unna, sier Synne Vines til NRK.

Jenta klarte etter hvert å komme seg løs, og sprang fra stedet. Overfallsmannen sprang i motsett retning.

Avslutter etterforskningen

Politiet har siden august lett etter en mann som skal være over 180 cm høy og mellom 20 og 35 år. Politiet har ikke lykkes å finne gjerningsmannen, og de har nå valgt å henlegge saken.

– På grunn av mangel på opplysninger i saken har vi valgt å avslutte etterforskningen. Det er ingenting mer vi kan gjøre, vi har gjort det vi kan, sier etterforskningsleder, Kjersti Opdahl, ved Bergen Vest politidistrikt til NRK.

Opdahl understreker at politiet kan gjenoppta saken senere.

– Hvis vi får inn flere relevante opplysninger, vil vi ta opp saken til etterforskning igjen, sier etterforkningslederen.

Ønsker tips

Politiet ønsker å komme i kontakt med andre som har vært i området der overgrepet skjedde. Jenta har tidligere nevnt ovenfor NRK at ho traff en annen turgåer med hund like før hun ble overfalt.

– Vi er svært interessert i å snakke med personer som kan ha sett eller hørt noe, seier Opdal.

Politiet ber om tips på telefonnummer: 55 51 85 00 eller 02800.