Hopp til innhold

Får folk til å leve sunnere med juice

Vibeke Blomvågnes har et noe spesielt yrke. Som juiceterapeut hjelper hun folk til et sunnere liv ved å blende alt tenkelig av frukt og grønt.

Vibeke Blomvågnes

LAG DIN EGEN JUICE: Alt av frukt og grønt kan puttes i en juicemaskin, sier Vibeke Blomvågnes.

Foto: Tale Hauso / NRK

– Det er så mye enklere å drikke grønnsakene enn å spise dem.

Det sier Vibeke Blomvågnes, som har en jobb med en litt spesiell beskrivelse.

Blomvågnes er forfatteren bak boken «Bare juice det» og er en av trolig ikke altfor mange «juiceterapeuter» i Norge. Hun har utdannet seg i London og jobber i dag med å få folk til å leve sunnere – med såkalt juicing.

– Byggesteiner for kroppen

– Juicing betyr at man putter frukt, grønnsaker og bær i en juicepresser. Den sorterer vekk avfallet, fiber, steiner og stilker, og så sitter man igjen med det flytende gullet: Selve saften av frukten og grønnsakene.

Juiceterapeut Vibeke Blomvågnes

JUICY: Vibeke er en av trolig ikke veldig mange 'juiceterapauter' i Norge.

Foto: Tale Hauso / NRK

– Du får i deg mye vitaminer, mineraler og enzymer. Ting som virkelig er byggesteiner for kroppen og som gjør noe bra for kroppen bevares når du juicer, sier Blomvågnes.

Hun representerer en trend som er virkelig i vinden: å endre livsstil ved å lage dine egne juicevarianter med alt mulig av frukt og grønt.

– Dette har tatt helt av. Butikkene og leverandørene går tom for juicemaskiner, og folk har fått øynene opp for hva juicing handler om.

Fra spinat til brokkoli

Alt fra spinat til poteter og brokkoli kan brukes når man lager sin egen juice. Blomvågnes lager blant annet renselsesjuicer, som består av både ingefær, sitron og spinat.

For Blomvågnes er inspirasjonen for å bli juiceterapeut at hun ville få barn til spise mer grønt.

– Grunnen til at jeg tok den veien å bli en juiceterapeut er at mine egne barn omtrent aldri spiste grønnsaker til middag. Min mann er kokk og det er noe som irriterer han veldig.

– Jeg kom over en nettside, som fortalte hvor enkelt det egentlig var å få i seg grønnsaker på denne måten.