Politiet jakter gjerningsmann etter overfall på to unge kvinner

To unge kvinner har blitt overfalt og befølt av det som trolig er samme gjerningsmann. Politiet har store ressurser ute og leter etter mannen på Bønes.

Møhlenpris

MØHLENPRIS: Det første overfallet skal ha skjedd på Puddefjordsbroen, nær bussholdeplassen på Møhlenpris. Deretter tok gjerningsmannen en buss til Bønes, ifølge kvinnen som har anmeldt overfallet.

Foto: Tim Christian Wassmo

En kvinne i slutten av tenårene var på vei hjem og gikk av bussen i Øvre Bergveien på Bønes i Bergen like etter klokken 12 i dag.

– Helt uten forvarsel hoppet en mann på henne og begynte å beføle henne. Hun skrek og sparket slik at hun kom seg fri, sier Morten Kronen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Jakter på gjerningsmann

Jenta sprang hjem og varslet politiet. Nå er flere patruljer ute og leter etter mannen, som skal være mørkhudet, iført rød hettegenser og jeans.

– Vi ser svært alvorlig på denne typen overfall og har nokså store ressurser ute for å finne gjerningsmannen, sier Kronen.

Politiet undersøker også om bussen jenta tok har overvåkningskamera som kan ha fanget opp noe.

Kronen

POLITIJAKT: Politiet i Hordaland har sendt ut store ressurser for å finne gjerningsmannen, ifølge Morten Kronen i Hordaland politidistrikt.

Foto: Tim Christian Wassmo

– Tok kvelertak på henne

En annen kvinne i slutten av tenårene har anmeldt et lignende forhold, som skal ha skjedd før overfallet på Bønes.

– Hun ble overfalt av en mann i dag formiddag, ved Puddefjordsbroen. Mannen tok kvelertak på henne og kysset henne, sier Kronen.

Deretter skal han ha hoppet på en buss til Bønes ifølge kvinnen. Beskrivelsene av mannen passer med den antatte gjerningsmannen på Bønes.

– Vi ser disse sakene i sammenheng og dette overfallet blir anmeldt nå, sier Kronen.

Kvinnen har ikke forklart hvorfor hun ikke varslet politiet da det hendte klokken 10:30 i Bergen sentrum.

Til nye avhør

Like etter klokken 18.00 forteller politiet at de ikke har gjort noen pågripelser i forbindelse med overfallssaken.

– Saken er nå over i etterforskingsfasen. En av kvinnene skal inn til nye avhør for å gi sin forklaring, seier operasjonsleder Terje Erichsen i Hordaland politidistrikt.

Politiet er svært interesserte i tips fra publikum, som kan ringes inn på telefonnummer 02800.

Gjerningsmannen blir beskrevet slik:

  • Mørk hudfarge
  • Ser ung ut
  • Har på seg rød hettegenser og mørk bukse (enten joggebukse eller dongeri).