Hopp til innhold

Ny FotoKnudsen-avtale i dag

Et nytt webbasert selskap tar over driften etter konkursen i FotoKnudsen. – Dette er en god dag for familien Knudsen, sier direktøren.

FotoKnudsen

REDDET: Produksjonen hos FotoKnudsens lokaler i Bergen kan starte opp igjen. Men ingen av butikkene vil gjenåpne.

Foto: NRK

– Vi har underskrevet en avtale nå i ettermiddag, sier Ole Bjørn Knudsen, tidligere administrerende direktør i FotoKnudsen, til NRK.no.

Sammen med brødrene sine sørger han nå for at et nytt FotoKnudsen-selskap sørger for videre drift i en av Norges største fotokjeder.

Elite Foto kjøper butikkene

Konkursboet fra FotoKnudsen kjøpes opp av to parter: Knudsen-brødrene sitt nystartede selskap FotoKnudsen Web og Elite Foto.

– Vi har gjort en avtale med bostyrer med to oppkjøpere. FotoKnudsen Web har kjøpt opp all virksomhet i Fyllingsdalen, inklusiv Minnebanken på nett og lokal produksjon, sier Knudsen.

– Elite Foto overtar driften av mesteparten av butikkene, sier Knudsen.

Allerede mandag skal ansatte være tilbake på jobb hos FotoKnudsen.

Ole Bjørn Knudsen

LETTET: Familien Knudsen har drevet fotobutikker siden slutten av 50-tallet. - Dette er en god dag for familien, sier Ole Bjørn Knudsen.

Foto: NRK

– En god dag for familien

FotoKnudsen Web AS drives av Ole Bjørn Knudsen med hans to brødre Geir Ove Knudsen og John Knudsen som styremedlemmer. De spytter nå inn fersk kapital for å ta over restene av det over 50 år gamle familieselskapet.

FotoKnudsen Web ble opprettet allerede i høst, og har nå altså kjøpt opp deler av konkursboet: I hovedsak produksjonslokalene i Fyllingsdalen og webtjenestene på fotoknudsen.no.

– Det er en god dag for familien Knudsen, sier Ole Bjørn Knudsen.

Gigantunderskudd i fjor

FotoKnudsen har eksistert siden 1958 med familien Knudsen som eiere. Etter at underskuddet i 2012 passerte elleve millioner, så ledelsen ingen annen løsning enn å ta familieselskapet til skifteretten.

– Det var uungåelig, sier Knudsen.

Det ligger med dette an til at det nye FotoKnudsen-selskapet vil drive på en annen og betydelig mindre skala enn tidligere. FotoKnudsen blir nå primært et web-basert selskap.

Mye vil være tilbake i drift allerede i morgen.

– I løpet av mandag vil alt være i full drift.

Stengt FotoKnudsen

STENGT: 24 butikker i hele landet ble stengt på dagen mandag. Nå blir flere av dem hetende Elite Foto.

Foto: NRK

Folks bilder reddet

Norske kunder har lastet opp over 500 millioner bilder til FotoKnudsens digitale webtjeneste Minnebanken.

Det har vært noe usikkerhet om hva som skulle skje med bildene etter konkursen. Minnebanken og FotoKnudsens hjemmesider har vært åpne siden konkursen, og skal nå fortsatt være trygg.

Disse bildene blir med dette tatt vare på og kundene sikret videre tilgang fra de samme som drev tjenesten tidligere.

– Minnebanken har vært åpen hele tiden og vi har alltid sagt at den ikke har vært truet. Vi vil fortsette å jobbe med å gjøre den enda bedre, sier Knudsen.

Håp for 232 ansatte

Totalt 24 butikker ble stengt på dagen og 232 ansatte mistet jobben da konkursen ble kjent mandag.

Ole Bjørn Knudsen tror dette er godt nytt for mange av de ansatte. Han tror det vil vente nye jobber til flere, enten i butikkene eller i lokalene i Fyllingsdalen.

– Vi vil tro dette er en veldig god løsning for de fleste av våre ansatte. Virksomheten i Fyllingsdalen vil bli gjenopptatt, og en god del av butikkene blir åpnet på nytt, sier Knudsen.

Det er uvisst hvor mange av de tidligere FotoKnudsen-butikkene Elite Foto ønsker å drive videre.