Hopp til innhold

Kulturminister Thorhild Widvey er saksøkt

Kulturministeren må møte i retten i Bergen etter konkurs i seismikkselskap. – Det er snakk om betydelige beløp, sier saksøkerens advokat.

Thorhild Widvey

SAKSØKT: Kulturminister Thorhild Widvey (H).

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Bergens Tidende melder mandag at Austevoll-reder Tor Østervold i Norfield Shipping har gått til søksmål mot kulturminister Thorhild Widvey og fire andre personer som satt i styret eller ledelsen i selskapet Reservoir Exploration Technology (RXT).

Etter flere år med økonomiske vanskeligheter, gikk RXT konkurs 14. juni 2013. De samlede kravene i morselskapet summerte seg til nesten én milliard kroner.

Norfield Shipping var blant seismikkselskapets tre største kreditorer, og ble påført store tap som følge av konkursen.

– Jeg kan bekrefte at det er snakk om betydelige beløp, sier advokat Stein Pettersen i advokatfirmaet Wikborg Rein, som representerer Norfield Shipping, til BT.

Widvey: – Kravet bestrides

Aksjeloven åpner for at styremedlemmer i selskaper kan holdes økonomisk ansvarlig. Pettersen vil ikke kommentere kravene eller begrunnelsen for søksmålene.

– Jeg kan bekrefte at det har kommet et krav. Kravet bestrides. Utover det har jeg ingen kommentar da saken skal gå i retten, sier Thorhild Widvey til BT.

Også de fire andre personene som saksøkes, bestrider kravet.