Hopp til innhold

Kongens fortjenestmedalje til Kenneth Bruvik

Kenneth Bruvik fikk onsdag Kongens fortjenstmedalje for hans særlige samfunnsnyttige innsats innenfor sosialt arbeid og bærekraftig miljø, skriver Øygarden kommune på sine nettsider.

Bruvik forteller til NRK at han ble målløs når han fikk beskjed om at han skulle få utmerkelsen. Telefonen kom på bursdagen hans.

– Jeg hadde en litt dårlig dag den dagen ettersom jeg hadde rygget på kollegaen min sin bil. Så det var et sjokk når telefonen kom, sier Bruvik.

56-åringen er blant annet initiativtaker i prosjektet «Rein Hardangerfjord» og ​​​ungdomsprosjektet TAM (Trygghet, Ansvar og Mestring). Han er også programleder i NRK serien «Plasthavet» og ansatt som instruktør i Norges Jeger og Fiskerforbund Hordaland.

Ordfører i Øygarden kommune, Tom Georg Indrevik, sier at fortjenestemedaljen er fullt fortjent.

– Kenneth Bruvik har gjennom mange år vist et uvanlig stort engasjement for miljø og ungdom på en flott måte. Her har vi alle et ansvar, men Kenneth har på en særlig måte satt dette temaet på dagsorden, sier Indrevik.

Kongens fortjenstmedalje ble stiftet av Kong Haakon VII 1. februar 1908. Den deles ut som belønning for innsats av «særlig samfunnsgagnlig natur» på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid.

Bruvik mottar medaljen på Kystmuseet i Øygarden den 22. februar.

Programleder Kenneth Bruvik forsøker å få svar på om plast i naturen virkelig er farlig.