Hopp til innhold

Ingen redningsoppdrag for Siem Pilot

Det norske skipet Siem Pilot har patruljert i Middelhavet hele uken, men har ennå ikke vært involvert i redningsoppdrag.

Forsyningsskipet Siem Pilot

UTEN OPPDRAG: Siem Pilot har nå patruljert Middelhavet i en uke. Her vei kai i Bergen før avreise.

Foto: Helge Hansen / NTB scanpix

Siem Pilot har patruljert i områdene sør for Sicilia. Skipet har nå vært inne i Catania på Sicilia for å få forsyninger og var lørdag ettermiddag på vei til Lampedusa for å legge til havn
der.

Ida Dahl Nilssen

MYE VIND: Presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos tror det er årsaken at skipet ikke har vært involvert i redningsarbeid.

Foto: Kripos

– De har patruljert hele uka, men ikke vært involvert i noe redningsarbeid, sier presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos til NTB.

– Det har vært mye vind i området, og erfaringsmessig er det få flyktningbåter som legger ut når været er dårlig, forklarer hun.

Det er EUs grensekontrollorgan Frontex som bestemmer hvor skipet skal patruljere.

Politifolk og personell fra Forsvaret

I tillegg til et mannskap på 15 er det åtte politifolk og ti personer fra Forsvaret om bord. Det er politiet ved Kripos som leder det norske oppdraget.

Siem Pilot skal i første omgang inngå i EU-operasjonen Triton de neste seks månedene. Skipet er eid av selskapet Siem Meling Offshore DA i Stavanger, som igjen er eid av rederiene O.H. Meling & Co. AS og Siem Offshore.