Hopp til innhold

Hva har han på hengerfestet?

Bilen med det noe spesielle vedhenget ble observert i morgenrushet.

Bil med søppelspann
Foto: NRK

- Dette er kanskje en som prøver å gå oss i næringen, men jeg kan bekrefte at dette ikke er en av våre biler, sier informasjonssjef i BIR Kjersti Kildahl med et smil.

Hun sier hun håper at dette ikke betyr at vedkommende er misfornøyd med tjenestene de leverer, og at de bare må ta kontakt dersom de har problemer.

- Kanskje dette er en som ønsker seg jobb hos oss, nå er det jo tid for ferieavvikling og det virker jo som denne bilisten har erfaring, sier hun.

- Vi har sett dette før

Og det kan jo være sjåføren øver seg, for ser du ekstra godt etter så er det en L i bakvinduet. Bilen med bosspannet på hengerfestet ble observert i Blomsterdalen i Bergen torsdag morgen. Og som du ser av bildet er det tett trafikk.

- Vi har sett bosspann på hengerfeste før, men dette er absolutt ikke den rette måten å frakte det på, sier politiførstebetjent ved Bergen Sentrum politistasjon Jens Kleppe.

Slik frakt av gjenstander vil kunne utgjøre en fare for andre bilister.

- Dersom dette faller av i stor fart kan det være vanskelig å få stoppet for bilene som kommer bak. Dette må jo komme under kategorien usikret last, sier han. Dersom politiet ser noe slikt i trafikken vil de gi bilisten en advarsel.

- Skulle det derimot skje en ulykke, så er det klart at saken blir mer alvorlig, sier han.

Kjørte opp på siden

Og når oppdaget så den glemske bilføreren sitt vedheng tro?

Ifølge vårt observante vitne i køen så oppdaget ikke bilisten dette før en annen bilist kjørte opp på siden. Denne gjorde vedkommende oppmerksom på det spesielle vedhenget.

- Akkurat det ville vi også ha gjort dersom vi hadde sett dette, sier Kleppe.