Huseklepp hetere enn noen gang

Lysluggen fra Sandsli med drømmemål foran speidere fra spanske La Liga.

Duell

Scoringen etter 23 minutter på Telenor Arena var av det spektakulære slaget. Brann-spissen vendte bort Jon Inge Høiland og sendte ballen vakker helt oppe i krysset med en frekk lobb over Stabæk-keeper Jon Knudsen. Det skjedde samme dag som spanske medier meldte at Huseklepp er ønsket av spanske Racing Santander. Spanske speidere skal også ha vært på plass i kveld for å se nærmere på nordmannen.

Like fullt kan kveldens kamp gjøre at bergenseren havner alle andre steder enn i Santander. Klubben skal i utgangspunktet være villig til å betale to millioner euro for nordmannen, noe Brann allerede har antydet er en altfor lav pris for 24-åringen. Salgsprisen på Huseklepp ble neppe mindre etter dagens praktscoring mot seriemester Stabæk.

Utliknet etter corner

Kampen på Fornebu bølget begge veier da Huseklepp ga Brann ledelsen. Men Christian Keller utliknet bare fire minutter senere. Dansken, som skal til tyrkiske Kasimpasa i høst, satte inn en retur fra Håkon Opdal, etter at Palmi Rafn Palmason hadde headet en corner rett mot krysset.

Begge lag kom til gode sjanser også i andre omgang, med et lite overtak til Stabæk. En av de farligere situasjonene, sett med Brann-øyne, stod Branns Eirik Bakke for, da han sendte en håpløs ball bakover mot keeper Håkon Opdal. Fredrik Berglund snappet ballen og fosset mot mål, men Kristjan Örn Sigurdsson reddet Bakke med en solid takling.

Huseklepp var farlig frempå flere ganger, både som avslutter og tilrettelegger for spissmakker Azar Karadas. Men det var likevel ikke direkte ufortjent da Stabæk tok ledelsen i det 80. spilleminutt, selv om scoringen var av den meget omdiskuterte sorten.

Bjarnason lå nede

Branns midtstopper Olafur Örn Bjarnason lå nede med hodeskade etter en duell, men Pontus Farnerud fikk spille videre og prøve seg to ganger mot Håkon Opdal. Brann-keeperen reddet mesterlig på det første forsøket, men hadde ikke mulighet til å avverge skudd nummer to.

Steinar Nilsen satte inn Cato Hansen for å få mer fart på topp i sluttminuttene, men til ingen nytte. Stabæk vant 2-1 og passerte dermed Brann på tabellen. Rødtrøyene ligger nå på sjuendeplass på tabellen.