Hopp til innhold

Helikopter med fem om bord styrtet i Røldal

Helikopter med fem om bord styrtet ved Røldal skisenter. Alle involverte er i god behold. Politiet mistenker at piloten kan ha vært ruset.

Oddvar Bratteteig

DRAMATISK: – Det er veldig dramatisk når sånt skjer, men ting roer seg når man ser at alle er i god behold, sier daglig leder ved Røldal skisenter, Oddvar Bratteteig.

Foto: Egil Torheim / NRK
Svein Buer

ETTERFORSKES: – Saken vil bli etterforsket, sier politiets skadestedsleder, Svein Buer.

Foto: Egil Torheim / NRK

Passasjerene og piloten har ikke lov til å uttale seg til media før etter at havarikommisjonen har foretatt avhør og undersøkt ulykkesstedet.

Kilder på stedet sier imidlertid til NRKs reporter Egil Torheim, at piloten reddet sitt eget og passasjerenes liv ved å foreta en kontrollert nødlanding.

– Starter etterforskning

Skadestedsleder for politiet på stedet, Svein Buer, sier at det vil bli gjort avhør av piloten og passasjerer.

– Jeg kan bekrefte at det er mistanke om at han var påvirket, men av hva vet vi ennå ikke. Det er rutinemessig tatt alkotest av ham. På bakgrunn av den fant vi grunn til også å ta blodprøver. Resultatet av dem foreligger om tre ukers tid, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt til NTB.

Alle i god behold

Det ble kort tid etter ulykken klart at ingen var hardt skadet.

Daglig leder ved Røldal skisenter, Oddvar Bratteteig, sa til NRK.no at en lege hadde sjekket tilstanden deres.

– Alle er fullt oppegående. jeg har vært i kontakt med dem, og de har blitt sjekket av lege, sa Bratteteig til NRK.no lørdag morgen.

Han fortalte at helikopteret var i området får å frakte sikkerhetspersonell i forbindelse med en freeridekonkurranse.

– Det er veldig dramatisk når sånt skjer, men ting roer seg jo ganske fort når man ser at alle er i god behold, sa Bratteteig til NRK.no.

Uklart hva som har skjedd

Operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Gustav Landro, sa tidligere til NRK.no at den første meldingen om styrten kom klokken 09.11 lørdag morgen.

– Da fikk vi melding om at et helikopter hadde kjørt i en høyspentledning ved Røldal skisenter og styrtet. Ganske tidlig fikk vi tilbakemelding fra ledelsen ved skisenteret om at alle fem som var om bord var ute og i god behold.

NRKs reporter på stedet, Egil Torheim, opplyser at politiet ved ulykkesstedet sier at det er ingen grunn til å tro at helikopteret har truffet høyspentledninger.

Landro sier om at Hovedredningssentralen ble varslet etter ulykken, og at det ble vurdert å sende Sea King inn i området.

– Men da avklaringen kom bestemte vi, i samråd med HRS, å ikke sende inn Sea King. Det skal være noen småskader på noen av de involverte.

– Godt helikopter

Havarikommisjonen for sivil luftfart ble varslet, og to inspektører er sendt til ulykkesstedet.

Fonnafly AS eier helikopteret som gikk ned. Daglig leder, Sverre Underbakke, sier til NRK.no at maskinen er blant de mest brukte i Norge.

– Helikoptertypen er en Eurocopter type AS 350. Det er et godt helikopter som blir brukt mye til transportvirksomhet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.