Har funnet slagvåpen og blodige klær

Krimteknikere undersøker nå Bergen Camping, der tre menn og en kvinne ble brutalt angrepet natt til mandag. Kvinnen har vært inne til avhør i kveld.

Krimtekniske undersøkelser ved Bergen Camping

UNDERSØKER ÅSTEDET: Krimteknikere fra politiet undersøker åstedet i dag. Foto/redigering: Rune Endre Larsen

Politiet fikk melding om volden klokken 00.46 natt til søndag. Tre utenlandske menn skal ha angrepet og slått tre menn og en kvinne, som bodde på Bergen Camping i Åsane.

Malt

GJORT BESLAG: Det er funnet klær med blodspor og noen gjenstander politiet mener kan ha vært brukt som våpen, ifølge politijurist Rune Malt.

Foto: Rune Endre Larsen

De fire fikk flere slag i hodet og har synlige skader. En av mennene har trolig fått bruddskader i ene armen. De skal ha forklart at en hammer ble brukt som våpen.

Den første meldingen var at fire menn ble angrepet. En av disse kom seg bort fra hytten under angrepet, og besvimte i skogen. Det viste seg senere at dette var en kvinne i begynnelsen av 20-årene.

– Kvinnen fikk lettere skader og har vært inne til avhør mandag ettermiddag. Jeg vil ikke gå inn på hva hun har forklart, sier Katrine Engelsgjerd Eikestad, juristen på vakt i Hordaland politidistrikt.

En mann i 50-årene og to menn i 20-årene får nå behandling på Haukeland universitetssykehus.

Fikk skader i hodet

Krimteknikere fra politiet i Bergen undersøker åstedet i dag. Politiet fant blant annet et par hammere og flere klesplagg på stedet, sier politijurist Rune Malt.

– Nå har vi gjort beslag av noen gjenstander ved campingplassen, som kan være blant våpnene. Vi vet ikke ennå om dette er våpnene som ble brukt, men vi undersøker dem, sier Malt.

Vi har også tatt med klær som vi skal undersøke for blodspor, sier Malt.

Undersøkelser

KRIMTEKNISK: Krimteknikere har tatt med seg flere gjenstander som kan ha vært brukt som våpen.

Foto: Rune Endre Larsen

De fire ofrene behandles ved nevrologisk avdeling, fordi politiet frykter at de kan ha fått indre skader. De skal ha lettere skader, men politiet venter med å gjøre avhør før de har blitt undersøkt.

– De har fått relativt store, synlige ytre skader i hoderegionen. I tillegg har en mann trolig fått brukket en arm. De blir nå undersøkt for å se om der kan være hodeskader eller indre skader vi ikke ser, sier Malt.

– Det er første prioritet nå, å få avhørt alle de fornærmede, sier Malt.

Krimteknikere

ÅSTEDET: De fire ofrene skal ha bodd i hytter ved Bergen Camping over lengre tid. Politiet har fått opplysninger om at ett av våpnene er en hammer, men de undersøker nå en rekke gjenstander.

Foto: Rune Endre Larsen

Tre menn er pågrepet

Politiet etterlyste tidlig en bil registrert i utlandet. I morgentimene pågrep de tre menn på Kvamskogen.

– Vi hadde opplysninger om den ene av de siktede da angrepet ble meldt til politiet, sier politijuristen.

Alle de involverte skal være rumenske statsborgere, i følge politiet. Ingen skal være kjenninger av politiet.

De fire som bodde ved Bergen Camping har vært i landet en stund. De har arbeidstillatelse og startet et eget firma i byggebransjen.