Hopp til innhold

Alvorlig skadd mann stakk fra sykehuset

En 33 år gammel alvorlig skadd mann stakk av fra sykehuset etter båtdramaet på Askøy i natt. Politiet har funnet brukerutstyr til narkotika i ulykkesbåten.

Båt krasjet ved Bergen Group på Hanøytangen på Askøy.

SE VIDEO: Båt krasjet i land ved Hanøytangen på Askøy. Tre personer ble sett da de stakk fra stedet. Foto: Simen Sundfjord Otterlei

Båtulykke Hanøytangen

SIKRET: Ulykkesbåten skal stå på ulykkesstedet til forsikringsselskapet har vurdert skadene.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Klokken 23.15 tirsdag kveld fikk politiet melding om at en åpen 18 fots plastbåt med kraftig påhengsmotor hadde dundret rett inn i moloen på Hanøytangen på Askøy.

– Båten bar preg av at det hadde vært et hardt sammenstøt. Det var flere hull i den, forteller politiets operasjonsleder Morten Kronen.

Båten hadde en jolle på slep, og mens samtlige nødetater rykket ut, ble det meldt at tre personer hadde forsvunnet i denne.

Stakk av fra sykehuset

Da nødetatene kom til stedet, fant de en person skadd.

– Han ble av ambulansepersonell på stedet betegnet som alvorlig skadd, og kjørt til sykehus. Nå har jeg akkurat fått inn melding om at han har indre blødninger, sier Kronen til NRK klokken 05.25.

Ved 10.30-tiden opplyser lensmann Odd Dale på Askøy at den 33 år gamle mannen som lå innlagt på Haukeland universitetssjukehus har stukket av.

– Han forsvant fra sykehuset i morgentimene onsdag, sier Dale.

Men ikke lenge etter at NRK snakket med lensmannen, ble 33-åringen funnet i hjemmet sitt på Askøy.

– Vi vil sørge for at han får nødvendig legehjelp. Det får ingen konsekvenser for ham fra politiets side at han stakk av fra sykehuset, sier Dale til Bergens Tidende.

Fant brukerutstyr til narkotika

Blodspor i ulykkesbåt

BLODSPOR: Når NRK er på stedet, er det tydelige blodspor inne i båten.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Ulykkesbåten braste rett i en stor stein ytterst på piren på det sikrede området til Bergen Group på Hanøytangen. Båten ble stående fast på steinen.

Etter å ha funnet den skadde mannen, kom politiet over en andre person på stedet. Han var uskadd, men politiet mistenkte at både han og den alvorlig skadde mannen var ruspåvirket. Dessuten hadde politiet brakt på det rene at båten som krasjet var meldt stjålet fra Askøy.

Dermed ble den andre involverte tatt med til legevakten for sjekk for mindre smerter og blodprøvetaking. Mannen sitter nå i arresten.

– Vi har lett etter de tre som forsvant i hele natt, ikke minst med tanke på at de kan være skadd. Den uskadde mannen vi fant på stedet hevder at han ikke vet hvem de tre er, men vi har en mistanke om at det ikke medfører riktighet. Vi er interessert i å komme i kontakt med disse, sier Kronen.

Brannvesenets dykkere gjorde søk i vannet uten resultat. De to involverte som politiet fant på stedet, er i slutten av 20-årene og i begynnelsen av 30-årene. De beskrives som kjenninger av politiet.

Lensmann Odd Dale forteller at det er funnet brukerutstyr til narkotika i båten.

Blodspor på stedet

Båtkrasj på Hanøytangen

PÅ LAND: Slik står plastbåten onsdag morgen, på steinmoloen utenfor industriområdet på Hanøytangen.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Når NRK er på stedet i 07.30-tiden er det tydelige blodspor i båten. Skroget er delvis knust i sammenstøtet med land, og båten ligger nå fortøyd.

Mannskap fra sikkerhetsselskapet til Bergen Group bisto politiet i å sikre båten. En av de ansatte forteller til NRK at han kjenner eieren av båten som ble stjålet og kjørt på land.

Båten blir liggende i påvente av forsikringsselskap.

– Vi vet ennå ikke hvem som har ført båten, men mistenker at det har blitt gjort i påvirket tilstand, sier Kronen.

Hanøytangen