Leskande og friskt til sommardagen.
Foto: Egil Torheim / NRKRABARBRASUPPE - ein sommarslager
Lyst å laga suppa frå godt for ganen? Her kjem oppskrifta på den velsmakande varianten av den klassiske rabarbrasuppa.
I staden for å koka stilkane sønder og sammen kokar du berre opp ein del av rabarbraen i første omgang.
Slik går du fram:
1. Ta endane av stilkane dei er ofta knallraude.Ta ca 1 kg og ha dette i 1 liter vatn som du koker opp. Så har du i ei vaniljestang og let frøa berre vera i stanga. Tilset 1/2 kilo sukker.
2. Når dette er godt kokt silar du av slik at du berre har "krafta" att. Medan dette står og kokar finskjer du resten av rabarbrastilkane i tynne skiver. I den kokande krafta har du den finskårne rabarbraen.
3. Aus opp i serveringstallerken. Tilset nokre finskårne jordbær, ein klatt kesam eller sæterrømme og pynt med eitt blad mynte og eit blad sitronmelisse.
Rabarbrasuppe blir aldri det same etter dette.
Med velsmakade tilbehør i form av kesam.
Foto: Egil Torheim / NRKVel bekomne!