Hopp til innhold

Blummenfelt fikk sjokk på oppløpet – knuste verdensrekord

Lørdag ble en ekstrem dag for norsk triatlon. Kristian Blummenfelt, Casper Stornes og Gustav Iden slo alle den tidligere verdensrekorden.

Blummenfelt

SUPERLØP: Kristian Blummenfelt viste igjen muskler. Her fra Montreal tidligere i år.

Foto: Graham Hughes / AP

Den norske trioen satte altså hele verdenseliten på plass under Ironman 70.3 i Bahrain.

Denne triatlonen er nesten dobbelt så lang som vanlig triatlon med hele 1,9 kilometer svømming, 90 kilometer sykling og halvmaraton (21 kilometer løping).

Blummenfelt kom seg gjennom distansen på smått utrolige 3 timer, 29 minutter og 4 sekunder.

Laster Twitter-innhold

Sjokkert over tiden

Triatlonløperen forteller at han fikk en god start med svømmingen, hvor han var helt i tet, før han gikk alene i føringen på sykkelen.

Her fikk han ikke selskap før etter en time, og da ble det til slutt en løpeduell mot lagkameraten Gustav Iden.

– Da vi kom på oppløpet, og jeg hadde løpt fra Gustav, fikk jeg litt sjokk da jeg så totaltiden. Det var fem minutter under den gamle (rekorden), sier Blummenfelt til NRK.

– Trodd på dette

Iden var til slutt 21 sekunder bak Blummenfelt, men altså langt foran den tidligere rekorden. Casper Stornes fra Askøy snek seg også under gamlerekorden med 3.33,31.

Switzerland Triathlon World Cup

STORFORNØYD: Gustav Iden.

Foto: Valentin Flauraud / AP

– Kristian ble desverre noen hakk for sterk mot slutten av løpedelen. Så det at han løp fra meg, var det eneste som ikke gikk etter planen, skriver Iden i en e-post til NRK.

– Det føles selvfølgelig utrolig godt å slå den tidligere verdensrekorden! Jeg har fått vist meg frem på noen av verdenscupløpene tidligere i år, men vet ikke om det var så mange som trodde at vi kunne ta en så god tid. Utenom oss selv da. Vi har trodd at dette var mulig i flere uker nå, fortsetter Iden.

Blummenfelt trekker også frem treningsmoralen i Bergen-gruppa. Triatlonmiljøet i Bergen står sterkt internasjonalt – noe utøverne igjen beviste lørdag.

Ironman-distansen i Bahrain ble brukt som motivasjon i vintertreningen, forteller Blummenfelt. Nå venter nye uker med trening og forberedelser til Tokyo 2020, som naturligvis er det store målet.