Hopp til innhold

- Skjuler at bensinprisene økes

Stortingrepresentant Arne Sortevik mener regjeringen bevisst kan ha holdt tilbake informasjon om generell prisøkning i biodiesel-saken.

Bensinpumpe
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

I går fortalte NRK at flere økonomiprofessorar, deriblant Steinar Vagstad ved Universitetet i Bergen, pekar på at alt drivstoff blir dyrere, som følge av avgiften på biodiesel. Grunnet er kravet om alt drivstoff som selges skal inneholde 2,5 prosent biodiesel. I regjeringens forslag er det tatt høyde for å øke denne andelen til fem prosent.

Arne Sortevik

BEKLAGER VEDTAK: Sortevik er forberedt på nederlag i biodiesel-saken i Stortinget torsdag.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Det er nok en grunn til å stoppe avgiften mener Sortevik, som er stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet fra Hordaland.

- Det ligger snublende nær å anta at det bevisst er underkommunisert at denne avgiftsøkningen faktisk vil gjøre alt drivstoff dyrere, sier Sortevik til nrkhordaland.no.

- Dette betyr at transport blir dyrere, og det er ingen god utvikling. Dersom det blir utfallet i avstemmingen i Stortinget på torsdag, beklager vi det sterkt, sett med FRP-øyne, sier stortingsrepresentanten.

Det har ikke lykkest nrkhordaland.no å få noen fra den politiske ledelsen i finansdepartementet til å kommentere påstandene til Sortevik.

LES OGSÅ: Løpet kjørt for avgift på biodiesel | Ikke imponert over Jens