Hopp til innhold

Vurderer anmeldelse etter brukollapsen

Statens vegvesens jurister vurderer om det er grunnlag for anmeldelse etter skjeggestadskredet på E18 i Holmestrand.

Enda en del av Skjeggestadbrua er sprengt.

RAPPORT: Statens vegvesen går igjennom NVE-rapporten som kom 12. juni før de bestemmer seg for om de vil anmelde eller ikke.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE, konkluderte fredag med at det var anleggsarbeidet ved Skjeggestadbrua som forårsaket kvikkleireskredet i februar.

E18 har siden vært stengt gjennom Holmestrand, noe som har ført til tidvis køkaos, og mange trafikkfarlige situasjoner på omkjøringsveiene gjennom Re og Holmestrand.

Nå går Statens vegvesens jurister gjennom rapporten for å finne ut om det er grunnlag for å gå videre med saken i form av en anmeldelse.

Ingunn Foss

Avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Vestfold, Ingunn Foss.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Vurderer ansvaret

– Jeg verken bekrefter eller avkrefter at vegvesenet anmelder saken. Juristene må få litt mer tid til å gjennomgå rapporten, før vi bestemmer prosessen videre, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Vestfold, Ingunn Foss.

Er det aktuelt med anmeldelse av enkeltpersoner, eller selve hendelsen?

– Jeg ønsker ikke å konkretisere akkurat dét nå. Vi vurderer saksgangen og saksansvaret fremover, sier Foss.

Skjeggestad bru

BLE SPRENGT: Skjeggestadbrua på E18 gjennom Holmestrand kollapset 2. februar i år og ble sprengt ned et par uker senere.

Foto: FREDRIK LALAND EKELI / NRK

Formelt er det regionvegsjefen som må ta ut en eventuell anmeldelse.

– Dette er en alvorlig sak, og det er viktig for oss at dette forankres godt opp mot regionvegsjefen og Vegdirektoratet, sier Foss.