Hopp til innhold

Vil kreve penger for dobesøk

Det irske flyselskapet Ryanair fastholder sin beslutning om å kreve penger for dobesøk om bord i sine fly.

Ryanair
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

En logisk utvikling, mener selskapets sjef Michael O'Leary, som tror betalingsautomatene vil føre til mindre besvær for passasjerene.

Les også: Slutter med innsjekkingsskranker

Diskutert med flyprodusent

Sjef for Ryanair Michael O'Leary markerer 10 år i Norge

Sjef for Ryanair Michael O'Leary markerer 10 år i Norge i 2007.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Ryanair har alt diskutert planen med den amerikanske flyprodusenten Boeing, som ennå ikke har greid å utvikle en dodør med pengeautomat.

- Dersom man bruker toalettet på for eksempel jernbanestasjoner i England, så må man betale. Hvorfor skal flypassasjerer slippe å betale? spør O'Leary.

Les også: Vil kreve dogebyr

9 kroner for dobesøk

Prisen per toalettbesøk blir på 1 britisk pund, drøyt 9 kroner med dagens kurs. Hva som skjer dersom trengende ikke har penger, vites ikke.

Flyselskapets mål er at passasjerene skal gjøre fra seg før de går om bord, og O'Leary mener dette er til det beste for alle.

- Vi kommer til å ta betalt for alt mulig, men det vil alltid være passasjerenes valg om de vil betale eller ikke, sier han.

PR-stunt

I slutten av februar fortalte BBC at Ryanair ville inn innføre dogebyr. En uke senere kom kontrabeskjeden - det hele var et PR-stunt. Likevel, nå vil lavprisselskapet innføre avgift for å gå på do.

Les mer: Doavgift var PR-stunt

Ryanair flyr fra fra Sandefjord og Haugesund i Norge.