Hopp til innhold

UP: - 110 km/t holder for bilistene

Etter at nye E18 ble åpnet og fartsgrensen ble økt til 110 km/t har UP skrevet ut færre fartsbøter enn tidligere.

Det blir for ubehagelig å øke fartsgrensen her, distriktsleder for UP i Vestfold og Telemark.

– Vi er veldig fornøyde med hvordan bilistene har oppført seg på nye E18. Folk har vært forsiktige, og vi har ikke hatt en eneste dødsulykke på E18 siden den åpnet, og meg bekjent, ingen alvorlige ulykker heller, sier distriktsleder for UP i Vestfold og Telemark, Andreas Rødø til NRK.no.

Det har snart gått fem måneder siden Erna Solberg markerte åpningen av E18 mellom Sandefjord og Tønsberg.

Regjeringen skrudde samtidig opp hastigheten til 110 km/t flere steder på E18 gjennom Vestfold.

Så langt har ikke bilistene kjørt mye fortere enn det.

– Det ser ut til at vi nå har færre fartsovertredelser nå enn tidligere. For oss virker det som 110 km/t er fort nok. Går det fortere tror jeg folk opplever fartsfølelse som ubehagelig, sier Rødø.

Andreas Rødø

Færre bøter er skrevet ut etter at den nye fartsgrensen ble satt opp, sier Andreas Rødø, distriktsleder for UP i Vestfold og Telemark.

Foto: Thomas Blekeli / NRK

Knap fartsøkning

Ifølge politiet har gjennomsnittshastigheten på den nye strekningen økt med tre kilometer i timen. Det er tall de har Statens vegvesen.

– Det er ikke mye. Nå er det selvfølgelig forskjell på høyre og venstre felt. Trafikken går fortere i venstre felt, men i snitt er det ikke mer enn tre kilometer i timen det har økt med, sier Rødø.

Mye politi på veien

E18 gjennom Vestfold er en av strekningene som utrykningspolitiet har størst fokus på. Mer eller mindre døgnet rundt er det politi på veien, hevder UP-sjefen.

– Likevel, det er fremdeles farlige bilister der ute. For ikke lenge siden ble en mann tatt i 176 kilometer i timen på E18. Han var også mistenkt for å kjøre med promille, noe som gjør hendelsen mye verre, sier han.