Ber ordførere ta avstand til "Mannegruppa Ottar"

Tinnordfører Bjørn Sverre Birkeland ber folk melde seg ut av av den lukkede gruppa på Facebook. Han mener gruppa har et forkastelig verdisyn.

Bjørn Sverre Birkeland

ORDFØRER-VARSKU: Tinnordføreren ber alle melde seg ut - og andre ordførere om å advare - mot denne facebookgruppa.

Foto: Jarle Andersen

– Gruppa er så ille både i holdning og språk. Det handler om menneskeverd, og og jeg må få lov til å advare mot den.

Gruppa har blitt mye omtalt i media de siste dagene etter å ha publisert både hevnporno og grov hets av kvinner.

Ingrid anmelder mennene som hetset henne

Birkeland ble gjort oppmerksom på gruppa via en skjermdump. Skjermdumpen viste et utdrag av grove og krenkende vitser som handlet om blant annet grove voldtekter og babydrap, skriver Varden.

– Jeg har ikke for vane å underskrive som ordfører når jeg ytrer meg, men dette opplever seg som så alvorlig at jeg gjorde et valg på at jeg som ordfører ville snakke direkte til innbyggerne i Tinn.

Får ikke gi penger til Barnekreftforeningen

Ordførere fordømmer

Også porsgrunnsordfører Robin Kåss tar avstand fra gruppa.

– Det virker som en ganske ille gruppe. Det lille jeg har sett virker ikke bra.

Skiensordfører Hedda Foss Five mener dette er en gruppe ingen burde være medlem av, og hun håper ikke mange fra Telemark er det.

– Den virker helt bak mål. Det er så grovt. De henviser til handlinger som er ulovlige og som alle normale mennesker tar avstand fra, særlig dette med barn.

Ordfører Hallgeir Kjeldal i Bamble kjenner ikke til gruppa, men sier at det han har sett ikke akkurat ser veldig positivt ut.

– Slik vitsing går langt utenfor det jeg ser som humor. Jeg har ingen problemer med å ta avstand fra det. Det er skremmende det som står der.

– Har ufortjent dårlig rykte

Kay Erikssen

Kay Erikssen mener ikke så mye av innholdet på sida er så drøyt som en vil ha det til.

Foto: Privat

Gruppleggeren av «Mannegruppa Ottar», Kay Erikssen, sier han startet dette som en humorgruppe med høy takhøyde og upolitisk setting. Han mener det er få personer som står bak hetsinga, men at det nå blir innført en ny regel som forbyr å henge ut privatpersoner

– Pedofilvitser og babyvitser har vi nulltoleranse for. Det har forekommet, men vi har strammet inn vårt regelsett, og dette blir nå slettet med en gang og medlemmene fjerna umiddelbart.

Han støtter ikke hetsen, men vil likevel ikke stenge gruppa.

– Vi har blitt mistolket utenfra. Vi er en god gjeng mannfolk som egentlig har en veldig grei humor.

Han sier gruppa hadde nesten 40 000 medlemmer, men per nå har denne gruppa på Facebook 26 431 medlemmer. Erikssen sier de har en venteliste over folk som vil bli medlemmer.

– Den ventelista er så stor at vi ikke klarer å ta unna. Den er på godt over 10 000.