Skal avhøre sønnen

Politiet håper at obduksjon av den eldre kvinnen som ble funnet død i Tønsberg i går, og avhør av hennes sønn, vil gi flere svar.

Krimteknikere forlater bolig på Barkåker

Krimteknikere undersøkte boligen torsdag.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Det var torsdag ettermiddag denne uken at vestfoldpolitiet meldte at en eldre kvinne var funnet død i sin egen bolig på Barkåker.

De opplyste at de anså dødsfallet som mistenkelig, og at de skulle undersøke saken nærmere.

Noe senere ble det klart at de hadde siktet sønnen hennes for ikke å ha hjulpet en person i hjelpeløs tilstand. Mannen er foreløpig ikke avhørt av politiet.

Familiemedlem varslet

Videre etterforskning skal gi svar på hvilken rolle sønnen kan ha hatt i forbindelse med dødsfallet. Mannen skal avhøres av politiet i dag.

Avdøde sendes til obduksjon på Rettsmedisinsk institutt i løpet av dagen.

– Vi avventer en foreløpig tilbakemelding derfra. Det vil gi oss ytterligere svar på hva som har skjedd. Videre vil det bli aktuelt med avhør av sønnen, sier politiadvokat Knut Christian Braae-Johannessen ved Vestfold politidistrikt og fortsetter:

– Det er de to viktigste informasjonskildene vi har umiddelbart. I tillegg kommer det den taktiske og tekniske etterforskningen vil vise.

Det var AMK som varslet politiet om dødsfallet torsdag ettermiddag. Det skjedde etter at et familiemedlem kom på besøk til boligen.

Politiet kan verken bekrefte eller avkrefte om kvinnen er drept.