Hopp til innhold

Realitykjendis manglet 30 stemmer

Den tidligere ”Jakten på kjærligheten”- bonden Tore Jardar Wirgenes manglet 30 stemmer på å bli valgt inn i kommunestyret for Miljøpartiet De Grønne.

Tore Jardar Johannessen Wirgenes

Tore Jardar Johannesen Wirgenes satser allerede på å komme inn i kommunestyret om fire år.

Foto: Privat

I 2006 var Tore Jardar Johannesen Wirgernes en av bøndene som meldte seg på ”Jakten på kjærligheten”. Larviksbonden falt pladask for Fredrikstad-jenta Michelle Skjønsholt, og to år senere giftet paret seg.

Nå driver de to en økologisk gård i Hvarnes i Larvik, hvor hovednæringen er produksjon av økologisk frilandsgris.

Tapte for Frp

Tore Jardar Johannesen Wirgernes er opptatt av økologi og miljø, men betegner seg ikke som noen miljøfrik, likevel ble Miljøpartiet De Grønne (MDG) et naturlig valg.

I år stilte partiet liste ved kommunevalget i Larvik for første gang og med realitykjendisen på topp som partiets ordførerkandidat.

– Det var svært nære, jeg manglet bare drøyt 30 stemmer på å bli valgt inn, sier Wirgernes som konkurrerte med Frp om mandatet og var inne i kommunestyret deler av valgnatta.

– Det er litt surt siden vi tapte mandatet til Frp, men vi er veldig få og det er første gang vi stiller i Larvik, så alt i alt var det ikke så galt, sier han.

Tore Jardar Wirgenes og Jan Petter Steinsholt

Tore Jardar Wirgernes er opptatt av grønne verdier og la selv om til økologisk drift på gården i 2008. Her med Jan Peter Steinsholt fra Rema 1000.

Foto: Sverre Lilleeng / NRK

Satser på neste valg

MDGs toppkandidat er en uerfaren politiker, men har lært mye gjennom årets valgkamp.

– Jeg synes det er mye babbel blant politikere og har nok ikke vært god nok selv heller. Jeg tror vi må snakke mer om det vi brenner for og ikke bare snakke rundt grøten, sier den ferske politikeren som nå satser mot neste kommunestyrevalg.

– Vi får ikke være med i TV-debatter og har fått mindre oppmerksomhet. Det betyr at vi må kjempe for å bli synlige, men vi skal jobbe hardt for det fremover, sier Larviksbonden.

– Hvordan er miljøinteressen i Larvik?

– Den går litt i bølger. Nå er det er tungt å snakke om miljø, men vi gjør det vi og jeg tror også mange setter pris på det, sier bonden som selv la om til økologisk gårdsdrift i 2008.