Hopp til innhold

Positiv til nye eiere av Østre Bolæren

Morten Horntvedt, styremedlem i Tønsbergs forsvarsforening og prosjektleder ved Bolærne fort, er positiv til at Nøtterøy kommune overtar eierskapet fra fylkeskommunen.

Østre Bolæren

Fylkesrådmannen vil at Nøtterøy kommune skal ta over hele eierskapet av Østre Bolæren. I dag er det både restaurant-, hotell og leirskolevirksomhet på øya.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

– Nøtterøy kommune eier det meste av skjærgården fra før og har et tettere forhold til skjærgårdskulturen. Vi tror på et samarbeid mellom eierne og de frivillige organisasjonene, sier han.

Fylkeskommunen eier i dag 90 prosent av Østre Bolæren, mens Nøtterøy kommune eier 10 prosent. To forslag er utarbeidet hos fylkesrådmannen. Det ene forslaget er at Nøtterøy kommune overtar eierskapet, det andre forslaget er å rive bygningene på øya.

Urolig for riving

Horntvedt er urolig for hva som kan skje med Tønsbergs forsvarsforenings muligheter til å formidle øyas historie hvis Nøtterøy kommune ikke overtar eierskapet.

– Bygningsmassen fungerer som leirskole på vår og høstsesongen. Overnattingstilbudet her ute er også grunnlag for vår eksistens, sier han.

Ikke fylkeskommunens jobb

Saken skal til endelig behandling i kommunestyret på Nøtterøy 10. desember og opp i fylkestinget 11. desember.

Ifølge fylkesrådmann Egil Johansen har ikke fylkeskommunen andre muligheter enn å rive hvis ikke Nøtterøy kommune overtar eierskapet.

– Vi vil først forhandle med Nøtterøy kommune. Hvis ikke kommunen vil overta, anbefaler vi å rive bygningene. Det koster å vedlikeholde bygningene. Å drive restaurantvirksomhet er ikke fylkeskommunens oppgave, sier han.