På vei til Mars ...?

I dag fikk 150 ungdomsskoleelever et blikk inn i fremtiden. Jørgen Brekkes sci fi-bok handler om Sebbe fra Horten som vil til Mars.

I dag lanserte Jørgen Brekke sin første ungdomsbok. Brekke er mest kjent som krimforfatter og er oversatt til 16 land.

Men nå har han gitt seg i kast med en science fiction-trilogi for ungdom som skal hete "Oppdrag Mars". I dag lanserte Hortens-forfatteren den første boka, "Akademiet", for 150 elever i aulaen til Holtan ungdomsskole.

"Året er 2067. Tolv femtenåringer skal velges ut til å bli tidenes yngste Mars-farere. Sebbe fra Horten har søkt om opptak til det berømte Mars-akademiet i Nederland. Men vet han virkelig hva som venter ham av prøvelser før han kan bli blant de tolv utvalgte?" (Utdrag fra boka)

Yme Korshavn (til v) og Nora Finsveen

Yme Korshavn (til venstre) og Nora Finsveen er enige om at teknologien har utviklet seg en god del når vi kommer til år 2067, men kanskje ikke akkurat den samme teknologien som Brekke skriver om.

Foto: Fredrik Hansen / NRK

Hvor langt har vi kommet i 2067?

Under seansen i dag snakket Brekke om boka, men han viste også bilder og film som viser at det allerede forskes på den teknologien som beskrives i boka. Elevene var ikke uten videre med på at Brekkes bilde av et Horten 50 år fram i tid kommer til å bli akkurat slik.

– Jeg tror nok at teknologien kommer til å utvikle seg, men kanskje ikke akkurat slik som i boka, sier Yme Korshavn.

Nora Finsveen er enig.

– Jeg tror ikke det er slik om 50 år, men kanskje lengre fram i tid?

Det er synspunkter forfatteren kan slutte seg til.

– Stort sett alle som skriver science fiction bommer på en god del ting.

Mindre fremmed enn vi tror?

Brekke sier at det først og fremst gjelder å prøve å treffe det riktige nivået, altså hvor langt verden er kommet på den tida. For han tror vi har kommet et godt stykke lenger i teknologisk utvikling.

– Men det vil kanskje ikke være så fremmed som mange tror?