Hopp til innhold

Nå starter våronna på «E18»

RE (NRK):Trafikken langs E18-omkjøringsveien Bispeveien er doblet siden bru-kollapsen i februar. Veien brukes av mange bønder, og nå forbereder Statens vegvesen bilistene på våronna med nye skilt.

Setter opp skilt

SE VIDEO: Statens vegvesen har satt opp våronna-skilt langs Bispeveien. Foto: Philip Hofgaard.

Etter at Skjeggestadbrua på E18 i Vestfold kollapset, har veldig mye av trafikken gått på Bispeveien. Denne veien bruker også mange bønder.

– Det går stort sett bra å kjøre traktor her, men vi har sett noen ekle forbikjøringer hvor vi har måttet tråkke hardt på bremsen for å slippe folk inn. Noen sjåfører feilberegninger lengde, fart og så videre, også tror jeg noen er litt utålmodige, sier Harald Lie, nestleder i Vestfold bondelag, til NRK.no.

Les også:

Flere kontroller

Nå frykter mange at det kan bli flere farlige forbikjøringer i tiden som kommer.

– Vi håper i det lengste at bilistene forholder seg til situasjonen slik den har blitt, men vi kommer til å dirigere mannskapene våre til omkjøringsveiene. Vi kommer også til å ha kontroller mer hyppig, sier Nils Steinar Sundbø, politiførstebetjent i utrykningspolitiet.

Setter opp skilt

Nå samarbeider politiet, Statens vegvesen og bøndene for å få det tryggere langs Bispeveien. Som ledd i det setter Statens vegvesen opp nye skilt.

– Dette er opplysningsskilt. I samråd med politiet ønsker vi å vise trafikken at våronna står for tur, noe som vil føre til en god del traktorer på veien. Vi vil oppfordre bilistene til å vise hensyn til mer enn bare sine nabobilister, sier senioringeniør i Statens vegvesen, Reidar Jørgensen.

Se video øverst i saken.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Trafikkulykke ved Langangen i Porsgrunn

Trafikkulykke i Porsgrunn – fire kilometer lang kø

Gjerdet i Storebuktveien i Færder stenger for fri ferdsel.

Gjerdet i strandsonen er forsøkt fjernet i flere år: Hytteeier tapte i retten