Hopp til innhold

Tror på en knallgod fiskesesong

For deg som nå børster støvet av fiskeutstyret; det kan være verdt det. – Vi har troen på påskefiske i Vestfold, melder Norges jeger- og fiskerforbund.

Christian Schanche

Christian Schanche i Norges jeger- og fiskerforbund i Vestfold. Denne ørreten er på 3,6 kilo.

Foto: PRIVAT

– I hele vinter har det vært ekstremt mye sild, så det virker som om fiskene har spist seg godt opp, sier Christian Schanche i Norges jeger- og fiskerforbund i Vestfold.

Schanche er med i Sjøørretprosjektet i Vestfold. Han, Fylkesmannen i Vestfold og lokallagene til forbundet har siden 2010 gått sammen for å sikre ørretbestanden, som for fem år tilbake var kraftig redusert.

– Ørretfiske ble veldig populært hos folk og det er naturlig at vi har fokus på å øke bestanden og gjøre bekkene i stand til å produsere mer.

– Hvor mye bedre har det blitt siden 2010?

– Hvis du ser på bekkene som det nesten ikke har vært fisk i, blomstrer det bra. Vi ser at de tiltakene vi har gjort virker, mener Schanche.

Bedre de neste årene

Selv om han har troen på årets ørretfiske i Vestfold, blir de kommende sesongene bedre, tror han.

– Det er masse yngel som om 4–6 år blir store fisk. Da får vi enda bedre resultater enn i år, tror jeg. Men det kommer som alltid helt an hva du har på stanga, humrer Schanche.

Tror på påskefiske

Dersom det blir litt varmere i lufta og deretter i vannet har fiskeentusiasten tror på en fin påske også langs sjøen. Da er det viktig å velge de riktige plassene.

– Lytt og få tips til de som har fisket før. Søk litt på nettet og se på kartet etter plasser med stein, strand og tang. Det spiller nesten ingen rolle hva du fisker med, så lenge du klarer å leite deg frem til fisken. Sjøørreten er litt treigere når det er kaldt i vannet.

– Er det for tidlig med fluestang?

– Nei, nettopp fordi det i starten på sesongen er litt kaldere i vannet. Det gjør at du kan fiske saktere.

– Hvor er den beste plassen i Vestfold?

– Det sier jeg ikke, den har jeg jobbet for, ler Schanche.