Hopp til innhold

Konkurransetilsynet avslutter saken mot Jotun

Konkurransetilsynet ser ingen grunn til å gå videre med saken mot Jotun A/S knyttet til en mulig overtredelse av konkurranseloven.

Jotuns fabrikk

Jotuns fabrikk i Sandefjord.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Tilsynet finner etter en helhetsvurdering ikke grunnlag for å gå videre med saken, sier avdelingsdirektør i Konkurransetilsynet, Magnus Gabrielsen.

Saken kom opp i februar 2014. Etterforskningssaken mot Jotun har vært knyttet til en mulig overtredelse av konkurranselovens forbud mot utilbørlig misbruk av dominerende stilling.

Torsdag ble det altså kjent at tilsynet avslutter saken.

Omfattende arbeid

– Vi har gjennomgått et betydelig materiale som ble beslaglagt under bevissikringen. I tillegg har vi foretatt flere forklaringsopptak, og vi har innhentet informasjon fra kunder og konkurrenter. Det har vært nødvendig med en så omfattende saksbehandling for å sikre en forsvarlig vurdering, sier Gabrielsen.

Sverre M. Knudsen står foran gule Jotun-flagg.

GLAD: Sverre M. Knudsen sier Jotun tar tilsynskonklusjonen som en bekreftelse på at bedriften operer innenfor lovens rammer.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Kommunikasjonsdirektør Sverre M. Knudsen i Jotun er glad for at saken er avsluttet, etter over to år med etterforskning.

– Det er ikke noe morsomt å ha slikt hengende over oss, men vi har selv hele tiden vært overbevist om at vi operer innenfor lovens rammer. Vi har også gjort det vi kan mot Konkurransetilsynet, for å være åpne og samarbeidsvillige, sier han til NRK

Han opplyser videre at Jotun parallelt med undersøkelsen, har hatt en intern gjennomgang av saken, og at de ikke har avdekket forhold som etter Jotuns oppfatning tilsier brudd på konkurranseloven.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark