Hopp til innhold

Rauland skule vant Klassequizen i Telemark

Etter en jevn start, dro Rauland skule ifra Gulset ungdomsskole, og vant Klassequizen i Telemark. Nå skal de representere fylket i den store landsfinalen 10. mai.

Vilde Jarlesdatter Bergersen, Halvor Eidissen og Wiel Margit Kostveit
Foto: Kristin Rivrud Møller

I år deltok 25 skoler i Klassequizen fra Telemark. Hør alle konkurransene om igjen her.

Klassequizen er en kunnskapskonkurranse for alle i 10. klasse. Hver skole kan stille med ett lag, bestående av tre elever og en reserve.

Se finalen her:

Quizen blir sendt i morgensendingene og ettermiddagssendingene til distriktskontorene på NRK P1.

25 skoler i Telemark er med i kunnskapskonkurransen, der vinneren får 5000 kroner til klassekassa. I tillegg skal vinnerlaget representere Telemark i den nasjonale finalen i Klassequizen som sendes på NRK 1 lørdag 10. mai.

STATUS I TELEMARK:

Torsdag 13. februar: Sauland skole

Det ble 5 poeng på Sauland skule i torsdagens klassequiz.

Det var nok en del vanskelige spørsmål, men deltakerne Anlaug, Silje og Jon Håkon kom sterkt på slutten og hadde veldig god peiling på vårt naboland Danmark!

Onsdag 12. februar, Skauen kristelige skole i aksjon

Det ble nesten full pott, hele 11 poeng! De flinke elevene var Michael Hansen, Lillian Grønnerud Espeland og Rannveig Vindenes.

Tirsdag 11. februar, Kviteseid skule:

Det ble åtte poeng på Kvitseid skule i dagens klassekviss. Elevene Kristian Gjelstad, Gunnar Salmelid og Gunvor Holm ble testet i kategoriene, gull, avstand og bonde. Kvitseid elevene syns de var litt uheldig med spørsmålene, men var greit fornøyd med innsatsen.

Mandag 10. februar, Gulset ungdomsskole:

– Nesten for lett, var kommentaren etter dagens klassekviss.

Sofie Margit Solbakken, Stian Miøen og Ulrik Auensen dro i land 12 poeng og full pott i dagens klassekviss. Tiendeklassingene fra Gulset ungdomsskole ble testet i både bom, straff og tre, og elevene svarte riktig på alle spørsmålene. De leder dermed klassekvissen sammen med Rauland Skule som også svarte riktig på alle spørsmålene.

Torsdag 6. februar, Åmot skule:

Åmot skule svarte rett på 10 av 12 spørsmål. Det eneste de ikke visste var at Rolf Falk-Larssen drev med skøytesport, og at slaget ved Hastings skjedde på 1000-tallet (år 1066). Ellers svarte «møttingene» rett på alt i kategoriene Tak, Rolf og Forkortelser. Selv om de tapte naboduellen mot raulendingene, som så langt er det eneste telemarkslaget med fullt hus, var det ingenting å si på selvsikkerheten. – Vi er best og har alltid vært bedre enn Rauland, så vi har ingenting å bevise, sa Awalle Mohamed etter quizen.

Klassequizen 2014, Telemark
Foto: Anita Moland / NRK

Onsdag 5. februar, Menstad ungdomsskole, Skien:

De gikk hardt ut og hadde planer om å gjøre som raulendingene, Espen Riis-Johansen, Johannes Nikolai Aas og Ola Kråketo. Og det begynte bra, med alle rett i første kategori. Men spørsmålene om stjernetegn, slaget ved Hastings og sjakk førte til tre feil, og dermed ble det ingen finaleplass for Menstad. De endte til slutt på ni poeng.

Klassequizen 2014, Telemark
Foto: Anita Moland / NRK

Tirsdag 4. februar, Rauland skule:

I forrige runde av Klassequizen gikk Rauland skule helt til semifinalen. Wiel Margit Kostveit, Vilde Jarlesdatter Bergersen og Halvor Eidissen vil gjerne til finalen i år, men det viktigste er likevel å få flere poeng enn Åmot skule. For første gang i Klassequizen 2014 i Telemark, fikk et lag 12 poeng. Så lista ligger høyt for Åmot skule som skal være med i Klassequizen senere i uka.

Rauland skule i Klassequizen 2014
Foto: Anita Moland / NRK

Mandag 3. februar, Vestsiden skole:

Vestsiden skole i Porsgrunn var det 17. laget ut i Klassequizen. De skryter av det sosiale miljøet og særlig fornøyd er de med kantina og den gode maten de får servert der. Ikke så rart, for de er trolig de eneste elevene i Telemark som har en «kongelig» kokk som tidligere har kokt de lekreste retter på slottet. De tre porsgrunnsguttene mistet bare to poeng, og gjorde seg vel fortjent til en bedre skolelunsj etter besøket på Borgeåsen mandag.

Vestsiden skole i Klassequizen 2014
Foto: Anita Moland / NRK

Torsdag 30. januar, Lunde 10-årige skole:

Lunde 10-årige skole var deltagere i klassequizen torsdag 30.1. Laget fikk 8 poeng. Elevene startet med bare ett poeng på første runde, men så ble det fart på sakene i de to siste rundene.

Klassequizen 2014, Telemark
Foto: Eirik Haugen / NRK

Onsdag 29. januar, Rønholt skole, Bamble.

Rønholt skole fikk seks poeng i dagens klassequiz. Laget hadde problemer med The Beatles, men var ganske så gode på sport.

Klassekviss
Foto: NRK

Tirsdag 28. januar, Holla ungdomsskole, Nome:

Skolen fikk ni poeng i klassequizen. Laget slet med hva slags idrett som arrangerer Golden league stevner, men hadde god oversikt over børsen i USA.

Klassequizen 2014, Holla ungdomsskole
Foto: Eirik Haugen / NRK

Mandag 27. januar, Grasmyr ungdomsskole, Bamble:

Deltakere fra Grasmyr var Linda Mari Ødegaard-Jensen og tvillingparet Martin og Andreas Gudahl Tufte. Elevene håpet på forhånd på kategorier som matematikk og naturfag, men når alle konvolutten var åpnet var det, Fest og Høytid, Politikk og Kristin som var temaene elevene måtte bryne seg på. Med tre poeng i hver runde endte elevene fra Grasmyr på totalt ni poeng.

Klassequizen 2014, Grasmyr ungdomsskole
Foto: Lars Hansen / NRK

Torsdag 23. januar, Atrå barne- og ungdomsskole:

Atrå barne- og ungdomsskole mistet kun to poeng i Klassequizen 23. januar. Med 10 poeng endte tinndølene på delt andreplass sammen med Gimsøy skole.

Atrå ungdomsskole i Klassequizen 2014
Foto: Anita Moland / NRK

Onsdag 22. januar, Kjølnes ungdomsskole, Porsgrunn:

Kjølnes ungdomsskole representert ved Sander Vassanyi, Amalie Aanesen og Brian Aakre Juvik måtte bite i det sure eplet på noen av spørsmålene, og endte til slutt med ni poeng i konkurransen.

Kjølnes ungdomsskole i Klassequizen 2014
Foto: Anita Moland / NRK

Tirsdag 21. januar, Rjukan ungdomsskole:

Rjukan er tiende skole ut i Klassequizen. Med 11 poeng deler Rjukan nå 1.-plassen sammen med Bø og Drangedal. Laget mista ett poeng i temaet «Brus» – Hvilken smak er det i Farris Bris med rød kork? Riktig svar var bringebær og granateple, men laget svarte bringebær og jordbær.

Deltakere: Fredrik Tennfjord, Stine Martinsen og Jan Marius Songedal Olsen.

Rjukan ungdomsskole i Klassequizen 2014

Mandag 20. januar, Kongerød skole i Skien:

Kongerød skole i Skien fikk 9 poeng. Laget fikk spørsmål under emnene Rev, Natt og Sot. De åpna sterkt med fullt hus og fire poeng i temaet Sot, men klarte kun to riktige under temaet Natt. Siste kategori var Rev, der de fikk tre av fire riktige.

Kongerød ungdomsskole i Klassequizen 2014
Foto: Anita Moland / NRK

Torsdag 16. januar, Bø ungdomsskule:

Bø ungdomsskule deler førsteplassen i klassequizen etter 11 poeng i dagens konkurranse. Laget svarte på spørsmål om fargene på fotballdrakter, høytidsdager, biskoper og verdensdeler. Laget bommet på første spørsmål, men fikk de 11 neste riktige og leder dermed med samme poengsum som Drangedal ungdomsskole.

Bø ungdomsskole i Klassequizen 2014
Foto: Eirik Haugen / NRK

Onsdag 15. januar, Mæla ungdomsskole i Skien:

Eivind Erikstad, Maren Tveit og Paal Sandnes fikk spørsmål i kategoriene snø, lønn og lek. Et av spørsmålene de måtte bevare, var i hvilket land de olympiske sommerlekene ble holdt i 1896. Laget endte til slutt på sju poeng.

Mæla ungdomsskole i Klassequizen 2014
Foto: Eirik Haugen / NRK

Tirsdag 14. januar, Sauherad barne- og ungdomsskole:

Henrik Lindheim, Halvor Lie og Daniel Gulbrandsen ungdomsskole fikk en knallstart på konkurransen, og svarte riktig på fire av fire spørsmål i første kategori. Deretter ble det noe vanskeligere, og laget endte på åtte poeng.

Sauherad barne- og ungdomsskole i Klassequizen Telemark 2014
Foto: Eirik Haugen / NRK

Mandag 13. januar, Siljan ungdomsskole:

Siljan ungdomsskole ligger foreløpig sist i Klassequizen med sine sju poeng. Amund Dahl Vaagland, Malin Semb og Mari Kjær gjorde en hederlig innsats, men hadde litt problemer med et blåseinstrument på O og filmstjerner.

Siljan ungdomsskole i Klassequizen 2014
Foto: Eirik Haugen / NRK

Torsdag 9. januar, Heddal ungdomsskole:

Heddal ungdomsskole gikk inn på delt tredjeplass i Klassequizen i Telemark.
Med ni poeng gjorde ikke Thea Våle Trovi, Mari Bakken og Janne Heimdal skam på Notoddenskolen.

I dagens utgave av Klassequizen fikk elevene spørsmål om hvilket dyr som heter Canis Lupus på latin. Jentene hadde sett Harry Potter-filmene, der professor Lupus blir forvandlet til en varulv. Den koblingen førte til et av ni riktige svar fra Heddal ungdomsskole.

Heddal ungdomsskole i Klassequizen 2014
Foto: NRK

Onsdag 8. januar, Gimsøy skole:

Gimsøy skole tok 10 poeng i Klassequizen. Likevel var de svært nær ved å tangere poengsummen til Drangedal 10-årige skole (11 poeng). Deltakere: Andreas Kolle, Martine Gunleksen og Sander Jordbakke.

Gimsøy skole i Klassequizen 2014
Foto: NRK

Tirsdag 7. januar, Drangedal 10-årige skole:

Fjorårets vinner av Klassequizen i Telemark, Drangedal 10-årige skole, gjorde en solid innsats tirsdag. Laget svarte riktig på elleve av tolv spørsmål og leder nå konkurransen. Deltakere: Salomon Poutsma, Roger Kristensen Rosland og Sander Kolloen Heimdal.

Hør hele konkurransen her:

Drangedal 10-årige skole
Foto: NRK

Mandag 6. januar, Heistad ungdomsskole:

Heistad ungdomsskole fikk ni av tolv mulige poeng. Deltakere var Mikkel Lie, Julie Nes Yven og Guro Stamland.

Heistad ungdomsskole i Klassequizen 2014
Foto: NRK