Kattunger skaper glede på sykehjem i Horten

Da fire kattunger ble forlatt av kattemor tok hjelpepleier Therese Dahl Hansen kattene til seg. Nå er hunden Lotta adoptivmor og dyrene skaper glede ved Indre Havn Sykehjem i Horten.

Så til fire små kattunger - som har fått en hund som adoptiv-mor. Sammen har de blitt en attraksjon - på Indre Havn sykehjem i Horten.

SE VIDEO: Kattunger skaper glede ved Indre Havn Sykehjem i Horten.

Kattungene ser ut til å kose seg stort på Indre Havn Sykehjem i Horten. De hopper opp i fanget til beboerne og får kos og selskap.

Jeg synes det er veldig moro. De er kjempefine, sier Aslaug Andreassen Tomta.

Hunden er adoptivmor

Det var hjelpepleier Therese Dahl Hansen ved Indre Havn Sykehjem som tok til seg kattene når de ble forlatt av kattemor. Hunden Lotta tok raskt på seg rollen som adoptivmor og steller og vasker kattungene. Så tok hun dyrene med på jobben og så fort hvilken glede de gav beboerne.

– Det kan være enkelte pasienter som trekker seg inn til seg selv, men når jeg har med kattene er pasientene i oppholdsstua hele dagen, forteller Therese Dahl Hansen.

Hvordan er det når du ikke har med kattene?

– Det er litt roligere. Pasientene prater kanskje ikke så mye som når kattene er her.

Minner fra barndommen

Avdelingssykepleier Wenche Strange synes det er fint å få besøk av kattungene.

– Mange av de eldre har sikkert hatt katter og hunder i oppveksten. Nå gjenkjenner de dyrene. Du ser de blir glade og fornøyde og prater med kattene, sier Strange.

Kattunge
Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK