Hopp til innhold

Sponsoren vil ikke ha navnet sitt på denne drakten

SANDEFJORD (NRK): – Vi ønsker ikke å gamble med måten vi bruker vår logo på, sier Jotun.

Sandefjord fotballs tredje drakt.

UTEN LOGO: Dersom Sandefjord Fotball skal spille i den nye drakten, vil det bli uten Jotun-logoen.

Foto: Macron

I januar i år fikk Sandefjord Fotball nye tredjedrakter i kamuflasjefarger. Jotun, som er en av klubbens sponsorer, liker ikke drakten og vil ikke ha sin logo på den.

– Som en av Norges mest internasjonale bedrifter ønsker vi ikke å bli assosiert med noe militært, eller krig. Vi er i områder hvor det er uroligheter internt i landet, og derfor er det viktig å ikke assosieres med slikt, sier Sverre Knudsen, kommunikasjonsdirektør i Jotun, til NRK.

– Er det ikke å dra det litt langt å si at draktene assosieres med krig når det er snakk om Sandefjord fotball?

Sverre Knudsen, kommunikasjonsdirektør i Jotun.

TREDJEDRAKTEN: Sverre Knudsen understreker at Jotun er en stolt sponsor av Sandefjord fotball, men ønsker likevel ikke sin logo på lagets tredjedrakter.

Foto: Knut Fosdahl / NRK

– Det kan være, men vi ønsker ikke å gamble med måten vi bruker vår logo på.

Fjerner logoen

Knudsen forteller at de har hatt en god dialog med klubben siden januar.

– De må selv bestemme hvilke drakter de skal ha. Det vi kan bestemme er hvor vi ønsker å ha vår logo, og det er viktig for oss at den blir knyttet opp til riktige verdier, sier han.

Jotun har derfor blitt enige med Sandefjord fotball om at laget prioriterer å bruke sin blåe og røde førstedrakt, eller sin hvite andredrakt.

– Skulle de i verste fall være nødt til å bruke tredjedrakten, så blir det uten Jotun-logoen.

Respekterer bedriftens mening

Daglig leder i Sandefjord fotball, Per Ketil Berg, sier til Sandefjords Blad at de har forståelse for Jotuns syn, og at de trolig ikke kommer til å bruke drakten igjen.

– Hvis vi skal bruke tredjedrakten vår, må vi spille uten Jotun-logoen. I utgangspunktet har vi ikke tenkt til å bruke den så mye. Det er først og fremst hvis det er draktlikhet med laget vi skal spille mot borte, som kan føre til at vi må bruke tredjedrakten, sier Berg.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark