Hopp til innhold

Jaktet på pirater

Spanere og politipatruljer aksjonerte mot mulige piratdrosjer på Torp i Sandefjord.

Politiet kontrollerer biler på Torp.

Politiet gjennomførte en razzia på Torp onsdag morgen.

Foto: NRK

Politiet satte inn store ressurser i jakten piratdrosjer på Sandefjord lufthavn Torp onsdag morgen. Bakgrunnen var NRKs oppslag i midten av januar om at det var åpenlys piratvirksomhet på Torp.

Lars Reiersen

Lars Reiersen i Sandefjord-politiet.

Foto: NRK

Sivile spanere har vært i virksomhet i flere dager på Torp for å sjekke registreringsnummer på mistenkelige biler, og politiet hadde med seg en liste med registreringsnummer under storkontrollen onsdag morgen. Disse bilene kan i stor grad knyttes til når det kommer og går fly mellom Torp og Polen.

- Det er vanskelig å bevise at det foregår piratvirksomhet. Det er avhengig av hva slags forklaringer sjåfør og passasjerer kommer med, sier Lars Reiersen, sjef for ordensavdelingen for politiet i Sandefjord til NRK.no.

Nedgang

Det har vært en nedgang i antall biler og minibusser som man har mistenkt har vært brukt som piratdrosjer. Det skjedde etter den medieoppmerksomheten som kom etter NRKs oppslag i januar.

- Vi har undersøkt tre biler i dag, og vi vurderer å etterforske førerne av to av dem, sier Reiersen.

Lå "på lur"

Politiet hadde sendt en sivil spaner til terminalen på Torp onsdag morgen, og politistyrker plasserte seg i nærheten av kontrolltårnet et stykke fra terminalen. Spaneren varslet så når biler som sto på lista kjørte fra terminalen. De ble stoppet, og fører og passasjerer avhørt hver for seg ved hjelp av tolker.

- Hvorfor har dere ikke gjort noe med dette tidligere?

- Dette har ikke vært prioritert på topp tidligere, men når det er avdekket åpenbart ulovlig virksomhet må vi gjøre noe med det.

Lars Reiersen sier at politiet kommer til å fortsette med slike aksjoner til piratdrosjetrafikken på Torp er stoppet.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark