Hopp til innhold

Indisk selskap frister med minst 100 arbeidsplasser

SKIEN (NRK): Et indisk selskap er på besøk i Skien i dag. Går alt etter planen, kan Telemark få mange nye arbeidsplasser i framtiden.

Tech Mahindra

MØTE: Det indiske selskapet Tech Mahindra var på besøk i Telemark torsdag formiddag.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

– Vi har ingen konkret avtale enda, men vi vet at vi vil jobbe med Telemark, sier Rajendra Tunuguntla som er regionsjef for de nordiske landende i Tech Mahindra.

Det indiske IT-selskapet Tech Mahindra ønsker å etablere seg i Telemark. Hvis de gjør det kan det medføre 100–150 arbeidsplasser.

Selskapet møtte ledelsen i Telemark fylkeskommune torsdag formiddag. Den siste tiden har fylkeskommunen fått kritikk for at de ikke har skaffet arbeidsplasser i prosjektet som fylkeskommunen og PR-byrået First House har samarbeidet om.

First House-gründer og prosjektleder for Invest in Telemark Bjørn Richard Johansen forsvarer likevel avtalen med fylkeskommunen.

– Dette er en av flere som vi ønsker, men jeg tror aldri vi vil bli helt fornøyde og vi gjør stadig feil. Denne uken har det blant annet blitt adressert dette med is og cola og lignende, sier Johansen.

Rajendra T og Gaurav Gupta

Regionsjef i Tech Mahindra Rajendra Tunuguntla og ansvarlig for selskapets satsing i Norge Gaurav Gupta møtte torsdag ledelsen i Telemark fylkeskommune.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Dette kan bety 100–150 nye arbeidsplasser. Målet til Telemark fylkeskommune i samarbeid med dere var mellom 300 og 500 arbeidsplasser.

– Målet er opp mot mellom 300 og 500 arbeidsplasser og dette er en av de avtalene vi har arbeidet med, får vi til dette er det fantastisk, sier Johansen.

Telemark et strategisk valg

Ansvarlig for Tech Mahindras satsing i Norge Gaurav Gupta sier Telemark er et strategisk godt valg for bedriften.

– Med tanke på beliggenhet og andre faktorer som spiller inn ved plassering her har vi funnet ut at dette er det godt strategisk valg med tanke på fremtiden, sier Gupta.

Tech Mahindra

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid tror møtet med Tech Mahindra torsdag vil gi gode resultater. Han innrømmer at samarbeidet med First House hittil ikke har gitt resultater så raskt som de hadde håpet på.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid mener avtalen med First House ikke har gitt resultater så raskt som fylkeskommunen håpet på. Han ser likevel optimistisk på mulighetene etter torsdagens møte med det indiske IT-selskapet.

– Det her er en langsiktig prosess og jeg tror dette møtet virkelig kan føre til noe, sier Løkslid.

Eksklusive middager

NRK har avslørt at First House og Telemark fylkeskommune har fakturert skattebetalerne for alt fra eksklusive middager til softis og Redbull på bensinstasjon, til tross for at resultatene har uteblitt i prosjektet Invest In Telemark.

First House gikk til slutt ut og beklaget den negative oppmerksomheten saken hadde fått.

Over tre år betaler fylkeskommunen seks millioner kroner sammen med Innovasjon Norge for avtalen om å skaffe arbeidsplasser i Telemark. Fylkesrådmann Evy Anni Evensen synes ikke det er mye penger med tanke på hva de foreløpig har fått igjen:

– Vi er ikke fornøyd med der vi er i dag, men dette er et langt løp og vi satser på å kunne vise resultater som følge av dette, sier Evensen.