Ina komponerer for de store

Ina Wroldsen (28) fra Sandefjord så ut til å bli en artist som ville nå langt for en del år siden. Men så begynte hun i stedet å skrive musikk til andre artister. Det har hun nådd langt med.

Ina Wroldsen

Ina Wroldsen har stor suksess med sine komposisjoner.

Foto: Rune Jensen / NRK

Ina er også komponisten bak låten ”Bombo” som Adelén fra Horten synger, og som vant delfinalen til Melodi Grand Prix (MGP) i Larvik. Tekstforfattere er Quiz & Larossi.

Finaleplass i MGP

Det førte til at Adelén står på scenen i Oslo Spektrum i finalen i årets MGP med Ina i kulissene.

– Delfinalen i Larvik ble mye mer spennende enn jeg hadde trodd, sier Ina. Jeg synes Adelén gjorde en flott jobb. Hun er bare 16 år, er den yngste i årets MGP, hun har det tøffeste showet, hun danser og hun synger en veldig vanskelig låt. Jeg synes hun gjorde det helt supert, sier Ina Wroldsen som ikke trodde de kom til å vinne i Larvik.

Hun legger ikke skjul på optimismen foran årets finale i MGP.

Ina forteller at det var Adelén selv som var inspirasjonen til ”Bombo”.
Ina Wroldsen har selskapet Stairs Music ANS sammen med sin mor Kristin i Sandefjord.

  • Les alt om MGP

Møtte Adelén for tre år siden

Hun møtte Adelén for tre år siden, men da var Adelén litt for ung til å la henne forsøke seg. Det var mor til Ina som fant henne.


Da Adelén var 15 år fortsatte Inas mor å arbeide for å få til at hun kunne reise til Stockholm der hun også fikk møte Quiz & Larossi som de samarbeider mye med.

– Vi lot henne prøve seg, sier Ina. Første låt hun forsøkte likte vi veldig godt. Det er lett å finne en fin 16-åring som synger bra, men å finne den vinkelen som skiller henne fra andre er vanskelig. Det er det spanske hun har som er essensielt for meg, sier Ina. Den låten vi prøvde med henne var noe vi hadde liggende, forklarer hun.

(Tekst fortsetter under bildet)

Adelén

Adelén fra Horten har sin debut som artist i MGP 2013 med låta Bombo komponert av Ina Wroldsen fra Sandefjord.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Skriver for de store

Det fungerte bra. Da ville jeg se om jeg kunne skrive noe spesielt til henne. Det førte til at vi skrev ”Bombo” på noen få timer.

Ina Wroldsen har de siste årene bodd i London og jobbet seg opp i den internasjonale popverdenen.

Hun har skrevet låter for blant andre tenåringsheltene One Direction, Britney Spears og The Saturdays. Hun har også skrevet for Tone Damli. Nylig toppet en av låtene hennes de britiske salgslistene, da X-Factor-vinner James Arthur ga ut «Impossible». Quiz & Larossi har også mange hitlisteplasseringer på CV’en og har skrevet og produsert for verdenskjente artister som Diana Ross, Il Divo og Westlife.

En styrke å skrive for andre

– En gang spurte mamma om jeg ikke synes det var kjipt at jeg ikke synger selv, forteller Ina. Det hadde jeg ikke tenkt på en gang, for det er så ukjent meg. Min styrke er nok at jeg liker så mye forskjellig musikk, at det er ikke alt jeg lager er musikk som "er meg", sier den unge komponisten fra Sandefjord.


– I mitt eget prosjekt ”Ask Embla”, duoen med Arnthor Birgisson, synger jeg jo selv og det er der jeg føler jeg hører til. Det er meg og mitt, sier hun.

Ina Wroldsen, låtskriver, forteller om sine komposisjoner og suksess.

Inas låt Impossible har solgt mange millioner singler over hele verden. Den er utgitt av flere artister. Ina viser oss versjonene av James Arthur og Shontelle, og til sist den første demoversjonen hvor hun synger selv. Foto: Rune Jensen

Gode samarbeidspartnere

Ina har nådd langt i popverdenen blant annet fordi hun har skaffet seg solide samarbeidspartnere. Det er et stort marked og mange som skriver låter og tekster. Det er selvsagt om å gjøre å nå fram med musikken og tekstene, forklarer hun.

Takket være de hun samarbeider med, og deres samarbeidspartnere igjen, har mye av hennes musikk nådd de store artistene som for eksempel Britney Spears med bl.a.en av låtene på hennes plate «Femme Fatale».

– For meg var det at Britney Spears valgte å synge en av mine låter en fantastisk følelse. Da jeg for første gang høre hennes stemme sang denne låten, så begynte jeg å grine. Det var en helt vanvittig milepæl i karrierer, sier Ina.