Bajram Ajeti ferdig i SF

Bajram Ajeti, som denne uken ble dømt til fengsel for vold, og Sandefjord fotball avslutter nå arbeidsforholdet.

Asker

Arkivbilde: Bajram Ajeti skal ikke lenger spille for førstedivisjonslaget Sandefjord Fotball.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg beklager hele situasjonen og er lei meg for at Sandefjord Fotball har blitt utsatt for negativ omtale både i media, blant supportere og sponsorer den siste tiden, sier Bajram Ajeti ifølge en pressemelding fra Sandefjord fotball fredag.

Han ble mandag denne uken dømt i Drammen tingrett til ti måneders fengsel for tre voldsepisoder i Drammen sentrum i fjor sommer. Saken mot han og to andre menn gikk for retten 17.–18. februar. Ajeti erkjente seg ikke skyldig i retten.

– Det beste for begge parter

– Nå ønsker klubben å ha fokus på de siste forberedelser inn mot seriestart. Spilleren trenger å få ro og kunne fokusere på å få avsluttet straffesaken og konsekvensen av denne. Spilleren har i den tiden han har vært i SF fremstått som positiv, engasjert og profesjonell. Vi har ingen ting å utsette på hans oppførsel i denne perioden. Klubben håper spilleren tar lærdom av det han er dømt for, at han gjør opp for seg ift. en rettskraftig dom og etter dette forfølger en karriere som profesjonell fotballspiller, sier daglig leder i Sandefjord Fotball, Per Ketil Berg, i pressemeldingen.

– Hvorfor har dere kommet til denne konklusjonen?

– Det er to ting som er viktig her. Det ene går på beklagelsen fra han om at han ikke har informert oss om tiltalen. Det andre er selve alvorlighetsgraden i dommen. Vi blitt enige om at det er lurt å avvikle arbeidsforholdet her. Vi ble enig om dette i dag, sier Berg til NRK.no. Beslutningen gjelder fra og med i dag, fredag 28. februar.

– Slik situasjonen utviklet seg, er dette det beste for begge parter, sier Berg.

Onsdag denne uken meldte NRK.no at klubben ikke var blitt informert om voldstiltalen da spilleren ble ansatt.

– Han har beklaget overfor oss at han ikke har informert om tiltalen på forhånd, sier Berg om spilleren.