Festivalgjester: – Vaktholdet var for dårlig

Besøkende på årets countryfestival i Seljord som NRK har snakket med mener vaktholdet var altfor dårlig. Fire kvinner har anmeldt voldtekter i forbindelse med arrangementet.

Opprydding etter Countryfestivalen

Mandag var det tid for opprydding etter festivalen. Styrelederen for festivalen er i hovedsak tilfreds med arrangementet, men syns det er svært trist med de anmeldte voldtektene.

Foto: Marlene Ravndal Wagle

Det ble i helgen kjent at fire kvinner anmeldte voldtekter under årets Countryfestival i Seljord. En mann er arrestert av politiet.

Kjæresteparet Sigmund Indrevold og Siv Skogeng var to av de cirka 25.000 gjestene under festivalen (ifølge politiets anslag). De mener at vaktholdet under festivalen var for dårlig.

– Vi opplevde litt dårlig kontroll, de fulgte lite opp, sier Sigmund Indrevold.

– Lite vakthold på campingplassen

Det var særlig der folk oppholdt seg om kveldene, på den store campingplassen, at de to mener vaktholdet var for lite til stede.

– Vi så veldig lite til vakthold. De var der oppe ved sceneområdet, men vi så dem veldig lite ved der vi sov over på hovedcampingen, sier Indrevold.

Hans kjæreste Siv Skogeng følger opp:

– Jeg følte meg trygg i sceneområdet for der var det både politi og vakter, og der tror jeg det trengtes, for det var såpass mye folk der. Men de hadde sitt eget avlukke.

De er rystet over at det skal ha skjedd fire voldtekter.

– Det er jo helt forferdelig, sier de begge om de anmeldte voldtektene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sigmund Indrevold og Siv Skogeng

Sigmund Indrevold og Siv Skogeng var blide da NRK møtte dem dagen etter festivalen, men de syns vaktholdet under festivalen var dårlig og kritikkverdig.

Foto: Susanne Flølo / NRK

– Bedre vakthold og mindre bråk

Sigmund Indrevold ønsker å påpeke to punkter som de ansvarlige for festivalen må utbedre for ikke å miste folk:

– De må forbedre vaktholdet kraftig, og gjøre noe med den armadaen av lastebiler med vanvittige stereoanlegg og tilsvarende høy lyd. Det var bråk helt til morgenen, det står det ikke noe om i instruksene som ble sendt ut, sier Indrevold.

Hans Olav Omtveit, styreleder for Countryfestivalen, sier han er noe overrasket over kritikken, men tar den til etterretning.

– Vi må ta på alvor at enkelte gjester gir tilbakemeldinger om dårlig vakthold. Vi legger imidlertid betydelige ressurser ned i vaktberedskap, sanitetsberedskap, samt politi- og brannberedskap.

– Flest vakter på campingplassen

Styrelederen oppfatter heller ikke at det er dårlig vakthold på selve campingplassen.

– Det er faktisk der vi har flest vakter og politi. Så det må ha vært litt uheldig at noen ikke har opplevd dette. Og det er jo en stor plass med 2500 campingvogner.

Han sier de vil ta disse tilbakemeldingene med i evalueringen man nå skal gjøre i etterkant.

– Vi føler vi har hatt en god festival, med gode tilbakemeldinger på musikk og avvikling, og 25.000 besøkende. Men det er sterkt beklagelig at vi har fått fire anmeldte voldtekter, det tar vi sterk avstand fra.

Omtveit sier at festivalledelsen har en god dialog med politiet for å hindre at sånt skjer.

Countryfestivalen i Seljord

Countryfestivalen i Seljord er svært populær, og i år hadde den hele 25.000 besøkende. I år kom imidlertid musikken og hyggen i bakgrunnen, etter at det ble kjent at fire kvinner har anmeldt voldtekter mens festivalen pågikk.

Foto: Marie Roksund / NRK