Hopp til innhold

– Jeg er veldig rask, sier nybakt verdensmester i Fortnite

– Jeg er best på å fokusere og bevare roen. Og så er jeg teknisk god og veldig rask i spillet. Det sier Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (16).

Emil "Nyhrox" Bergquist Pedersen møter fans

MØTER FANSEN I NEW YORK: Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (t.v.) poserer sammen med fans og spillere under VM i Fortnite. – Å møte fans er bare moro, sier han.

Foto: Frank Pedersen

– Det største øyeblikket var når jeg gikk opp og ble ropt opp som verdensmester og hevet VM-pokalen, forteller Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen.

Lørdag gikk 16-åringen fra Tønsberg helt til topps i Fortnite-VM i duo og vant 13 millioner kroner. Med til New York har han bror, mamma, pappa og stemor. Faren, Frank Pedersen, sier det var den største idrettsprestasjonen han har opplevd.

– Det var noe av det største jeg har vært med på på en idrettsarena, sier far Frank Pedersen.

Det er den samme faren som for noen år siden mislikte at sønnen brukte så mye tid på spill.

– I starten var vi veldig skeptiske, og det var litt spilling på nettene. Men etter hvert som han ble veldig god, så skjønte han selv at vi måtte ha en struktur så han ble enda bedre, forteller faren på telefon fra New York.

Ble raskt proff

Emil har spilt Fortnite siden det ble lansert i 2017. Ifølge faren ble han profesjonell i desember samme år. I tillegg til å være teknisk god, mestrer han også det taktiske i spillet. Han sier det er viktig å legge en plan for å samle så mye materialer som mulig i starten.

– Da er man klar når kampene begynner i spillet. Derfor er også landingsstedet man velger i starten viktig. Så er det å prøve å få det vi kaller en «Highground» i slutten av spillet. Da har man kontroll på de andre spillerne som er igjen, forklarer en sliten Emil fra New York.

Fortnite World Cup Finals - Round Two

Norske Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen opplevde sitt største øyeblikk sammen med David «Aqua» Wang fra Østerrike lørdag.

Foto: Sarah Stier / AFP

Det var sammen med makker David «Aqua» Wang fra Østerrike at han lørdag vant VM i duo. At de skulle vinne, var slett ikke sikkert. Etter de tre første rundene lå de et stykke bak de beste, men i runde fire og fem var de to overlegne og vant.

– Det avgjørende var at vi bestemte oss for at dette ikke var over etter en dårlig start. Når vi vant game 4 fikk vi selvtillit og når vi i tillegg vant game 5 hadde vi troen, sier Emil.

Faren, som sto på sidelinjen, beskriver en iskald spiller.

– Han var veldig nervøs dagen før, men på selve dagen var han veldig rolig. Han var rett og slett iskald, sier faren.

Etter totalt seks runder var det «Nyhrox» og «Aqua» som stod igjen som vinnere. De fikk 51 poeng, mens andreplassen fikk 47.

ESports: Fortnite World Cup Finals

Rundt 30.000 tilskuere fulgte VM i Fortnite i New York lørdag.

Foto: Dennis Schneidler / Reuters

Show og stjernestatus

Emil vant drøye 13 millioner norske kroner. Det første han sa fra scenen etter å ha vunnet, var at han ønsket å kjøpe seg en litt bedre PC. Resten av pengene vil han spare til utdanning og videre investeringer i fremtiden.

Søndag kveld er det et nytt VM i solospill. Emil skal ikke delta, men skal være med på scenen og bli intervjuet. Faren forteller om en sliten 16-åring, som stadig blir stoppet av fansen til og fra arenaen.

– Det er kaos her!

Fra mandag blir det noen dager ferie med familien i New York. Til høsten skal 16-åringen tilbake på skolebenken.

– Fremover skal han få en tilrettelagt skolehverdag i forhold til det å være en utøver, forteller faren.

16-åringen trives som profesjonell e-sportsutøver.

– Jeg setter stor pris på at så mange følger meg og det er stas, sier Emil.