Hopp til innhold

– Du er for alltid elsket, sov godt

16 år gamle Camilla Jensen Brustuen skriver om sin avdøde venninne i bloggen. Ruth Benedichte Vatndal Nilsen er en av dem som er bekreftet omkommet etter massakeren på Utøya.

Utvika i Hole

– Smilet ditt lyste over hele Farmandstredet. Slik beskriver en venninne Ruth Benedichte Vatndal Nilsen.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

– Ruth Benedichte var noe helt for seg selv. Alltid glad, positiv og uten fordommer. Det sier 16 år gamle Camilla Jensen Brustuen.

Hun skrev i bloggen sin, da hun ble kjent med at venninnen var blant de døde ungdommene på Utøya:

"Jeg kan ikke få utrykt mine følelser på noen måte, ettersom alt er så ferskt og tungt. Inni meg er det sorg, hat og en del kjærlighet. Sorg over at en så nydelig jente, med et så stort hjerte forlot jorden. Hat over gjerningsmannen som henrettet så mange uskyldige ungdommer. Kjærlighet for hele verden som føler med oss nå."

– Smilet ditt lyste

Til NRK.no sier Camilla at hun har spesielt gode minner fra tiden i barnehagen på Eik. Det skriver hun også om i bloggen sin:

"Husker alle de gangene vi lekte i sandkassen, alle de gangene vi kledde oss ut i barnehagens kostymer...... De gangene vi kranglet. Alle tegningene vi tegnet. Herregud for en god jente."

Camilla forteller at de gled fra hverandre etterhvert som de ble eldre, men at det alltid var koselig å treffes. Som den gangen de traff hverandre helt tilfeldig i byen:

"Du hadde blitt en så vakker jente. Smilet ditt lyste over hele Farmandstredet, og du småløp bort til meg og ga meg klemme jeg for alltid vil huske."

Sov godt

"Etter det har vi hatt mange tilfeldige møter overalt, og du var alltid like glad. Jeg kan ærlig si at jeg ikke husker sist du var sint eller ikke hadde et smil om munnen. Vi planla at vi måtte finne på noe i sommer, men vi kom aldri så langt."

Slik avslutter Camilla Jensen Brustuen bloggen sin:

"Ruth Benedichte Vatndal, du er for alltid elsket, og vil for alltid bli elsket. Du er ett av de beste menneskene jeg hadde i livet mitt! Sov godt."