Hopp til innhold

– Biskopen går baklengs inn i fremtida

Bjørn Eidsvåg er ikke imponert over Tunsberg-biskopens nei til homo-vigsler.

Bjørn Eidsvåg
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

På sin Facebook-side går artisten hardt ut mot biskop Per Arne Dahls nei til å vie homofile par. Innlegget er på kort tid delt over 1500 ganger.

Blant annet skriver Eidsvåg:

«Dersom Jesusbevegelsen – kirken, skal ha betydning må den holde høyt: raushet, nåde, rettferdighet og kjærlighet og den må ikke i frykt for moderne utfordringer, lene seg på gamle skrifter, de har ikke lenger noen betydning og det vet vi. Historien har vist oss at vi leser like mye inn i en tekst som ut av den, – i mellomkrigstiden klarte noen av de fremste dalevende teologer å gjøre Jesus til en ikkejødisk, arisk nazihelt. Tror vi på en skapende og levende kraft, må vi hente inspirasjonen der vi ser at rettferdighetskreftene er i sving. De er ikke i sving i kampen for at homofile og lesbiske ikke skal få gifte seg i kirken, der råder feighet og unnfallenhet, etter mitt syn.»

Artisten, som er tidligere prest, fortsetter med å si at han syns biskopen i Tunsberg går baklengs inn i fremtida, og at det burde vært mulig å stemme ut biskoper under kirkevalget i høst.

Vanskelig valg

Biskopen i Tunsberg, Per Arne Dahl, har lenge vært den eneste av de 12 biskopene i landet som ikke har villet si klart ja eller nei til homo-vigsler. Men i går kom svaret.

– Jeg står for det klassiske synet på ekteskapet som et forhold mellom kvinne og mann, og følgelig kan jeg ikke gå innfor at kirken skal vie likekjønnede, sa biskopen i en uttalelse i går.

Han sa samtidig til NRK at dette er det vanskeligste valget han har stått overfor så langt, og at han skjønner mange er skuffet.

Det er har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Bjørn Eidsvåg i dag.