NRK Meny
Normal

Tønsberg er dyrest

Tønsberg er studentbyen der de billigste studenthyblene er godt over dobbelt så dyre som de billigste i Evenstad.

Studentboliger
Foto: Studentsamskipnaden

Det viser prisindeksen til Studenttorget.no, som har sammenlignet prisene på de billigste hyblene som tilbys av studentsamskipnaden i 43 studentbyer.

I Tønsberg må man betale nesten tre ganger mer enn studentene i Evenstad ved Høgskolen i Hedmark, og dobbelt så mye som studentene i Oslo.

Det billigste alternativet i Tønsberg er 4690 kroner i måneden. Ved et femårig masterstudie har da tønsbergstudenter betalt over 160 000 kroner mer for hybelen, enn studenter i Evenstad, skriver Studenttorget i en pressemelding.

Hans Erik Stormoen, dir Studentsamskipnaden i Vestfold

Hans Erik Stormoen mener prisen på studenthybler i Tønsberg er rimelig i forhold til standarden.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

Studenthybel Tønsberg

De nye hyblene i Tønsberg er populære blant studentene.

Foto: Studentsamskipnaden

Høy standard

Hans Erik Stormoen, direktør for Studentsamskipnaden i Vestfold, sier det er to grunner til at prisene på hyblene i Tønsberg er høye.

– Hyblene har en svært høy standard og alle har eget kjøkken med oppvaskmaskin. I tillegg er tomteprisene høye i Tønsberg og det gjør det kostbart å bygge sentrumsnære hybler.

Stormoen er ikke bekymret for at de har de høyeste prisene på "billighybler"

– Hadde hybler med en slik standard vært bygd i en av de store byene ville prisen vært langt høyere. Alle studenthyblene er utleid. Studentene kan få billigere hybler ved Campus, men mange vil heller bo i sentrum, sier han.

6. året undersøkelsen gjennomføres

Studentboligindeksen viser prisene på billigste studentbolig (hybel) som tilbys av studentsamskipnader og skoler i Norges 43 studentbyer. Prisene er hentet inn 27.–30. juli 2014 og gjelder for høstsemesteret 2014. Prisene inkluderer strøm og internett.

Indeksen har som hensikt å synliggjøre prisnivået om man må eller ønsker å bo billigst mulig. Dette er det 6. året undersøkelsen gjennomføres.

Som Studenttorget.nos studentboligindeks for 2014 viser, er det store prisforskjeller fra by til by. Landsgjennomsnittet på billigste studentboligtilbud er på 3189 kroner (opp fra 3026 kr fra august 2013), men i de dyreste byene må man ut med langt mer i husleie per måned.

Studenthyblene i Horten er ifølge indeksen de tiende billigste i landet.