NRK Meny
Normal

Svindlet til seg 500.000 kroner

En mann er dømt til fengsel i Tønsberg tingrett fordi han sammen med en annen skal ha lurt en mann til å tro at de ville kjøpe campingbilen hans.

Tønsberg tingrett

Mannen er dømt til fengsel for medvirkning til grovt bedrageri av en som trodde han skulle selge campingbilen sin.

Foto: NRK

Tiltalte erkjente straffskyld da hovedforhandlingene startet i Tønsberg tingrett. Den 27 år gamle mannen er dømt til fengsel og må betale et erstatningskrav tilsvarende den summen han svindlet til seg.

Mannen skal ha medvirket til å svindle en mann som hadde campingbilen sin til salgs på nettet. Tiltalte forklarte i retten at hans fetter hadde kontaktet mannen som eide campingbilen og avtalt at han skulle kjøpe den for 215.000 euro.

Da det beløpet var høyere enn salgssummen ble det avtalt at eieren av bilen skulle betale 500.000 kroner kontant til kjøperen.

Tok pengene og kjørte sin vei

Den tiltalte var den som skulle kjøre og møte selgere og ta imot pengene. Det var på forhånd avtalt at selgeren skulle bli med i banken etter overleveringen slik at han kunne se at det ble satt over penger for campingbilen.

Den tiltalte forklarte i retten at han hadde fått beskjed om å bli kvitt selgeren etter at han hadde fått kontantbeløpet.

Han bad derfor selgeren om å hente en parkeringslapp, for deretter å kjøre sin vei med de 500.000 kronene.

Må i fengsel

Tønsberg tingrett dømte mannen til seks måneder i fengsel for medvirkning til grovt bedrageri. Han er også dømt til å betale tilbake summen på 500.000 kroner, samt og betale saksomkostninger.